Националната художествена академия и SOCIETE GENERALE ЕКСПРЕСБАНК награждават най-добрите бакалаври

За осма поредна година банката дава 5 награди на бакалаври от двата факултета на Академията
по статията работи: Данаил Казаков
Националната художествена академия и SOCIETE GENERALE ЕКСПРЕСБАНК награждават най-добрите бакалаври

Националната художествена академия и Societe Generale Експресбанк официално откриха в галерията на СБХ "Шипка 6” изложбата на дипломираните бакалаври от НХА, випуск 2013/2014 г. Това е едно от най-важните и престижни събития на Националната художествена академия, не само заради уникалните работи и проекти на студентите, но и заради това, че тя е първата им среща с публиката като завършили образованието си художници и дизайнери.

Творбите на наградените студенти и всички дипломни проекти на бакалаврите випуск 2014 могат да бъдат видени в галерията на СБХ, ул "Шипка 6" до 8 юли 2014.

И тази година банката поддържа традицията целогодишно да излага творбите на млади автори, завършили НХА в своите сгради, където те биват ценени както от служители, така и от клиенти.

Изложбата се откри в присъствието на Ректора на НХА проф. Светослав Кокалов, проф. Десислава Минчева – Член на ИБ на СБХ, завеждащ PR, международна дейност и информационен бюлетин, г-жа Мария Русева – заместник-главен изпълнителен директор на Societe Generale Експресбанк, г-н Мартин Заимов – Председател на Надзорния съвет на Societe Generale Експресбанк, деканските ръководства на Факултета за изящни изкуства и Факултета за приложни изкуства, преподаватели, студенти и гости.

Г-жа Мария Русева съобщи имената на наградените от конкурса за най-добър дипломен проект, организиран от НХА и Societe Generale Експресбанк и номинираните да участват в третото издание на Лятната академия "Дом Витгенщайн" – Виена. Победителите получиха сертификати от Societe Generale Експресбанк.

Голямата награда (откупна награда в полза на колекцията на Societe Generale Eкспресбанк) в размер на 1500 лв. получи Мирослав Данаилов Миронов – специалност "Живопис"

Равностойни награди в размер на 400 лева

  • Мария Иванова Малинова – специалност "Скулптура", Факултет за изящни изкуства
  • Виктория Валентинова Стайкова – специалност "Книга и печатна графика", Факултет за изящни изкуства
  • Стела Иванова Гечева – специалност "Текстил", Факултет за приложни изкуства
  • Илиян Минчев Иванов – специалност "Резба", Факултет за приложни изкуства

Номинирани за участие в Лятната академия "Дом Витгенщайн" – Виена

  • Габриела Крумова Петрова – специалност "Живопис"
  • Мила Чавдарова Янева– специалност "Книга и печатна графика"
  • Карина Костадинова Талпова - специалност "Плакат и визуална комуникация"
  • Георги Васков Джанджов - специалност "Резба"
  • Анна Димитрова Апостолова – специалност "Сценография"
  • Стела Иванова Гечева – специалност "Текстил – изкуство и дизайн"
  • Мария Георгиева Цакова – специалност "Рекламен дизайн"
  • Елена Асенова Златева – "Мода"

Лятна академия с изложба в дом Витгенщайн, Виена е образователно-творческа резиденция за студенти от НХА и позволява възможност за реализирането на изложба в залите на културния институт.
Текст под снимка: На снимката отляво надясно: Мария Русева – Заместник-главен изпълнителен директор на Societe Generale Експресбанк заедно с наградените бакалаври - Стела Гечева, Илиян Иванов, Виктория Стайкова, Мария Малинова.

Ректорът на Академията проф. Светослав Кокалов подчерта значимата роля на Societe Generale Експресбанк в осъществяването на редица инициативи на НХА –откупуване на 1-ва награда от завършилите през годината бакалаври, стипендии за завършили докторанти и магистри, подкрепа за екипа на НХА за техни събития и изложби, подкрепа за Академията при организацията на изложба на избрани творби в Дом "Витгенщайн” – Виена и Лятната академия на НХА в Ахтопол и др.

Можете да прочетете повече за съвместната програма на Societe Generale Експресбанк и НХА, както и интересни факти и новини, свързани със съвременното изкуство, на специалната страница във Фейсбук "Обичам съвременното изкуство” - www.facebook.com/contemporaryartbg

За Societe Generale Експресбанк

Групата Societe Generale Експресбанк е една от десетте най-големи финансови институции в България. В нея влизат банката Societe Generale Експресбанк и нейните дъщерни дружества – Sogelease България, Societe Generale Факторинг и асоциираното й дружество – живото застрахователната компания Sogelife България. Заедно със своите 1 500 служители, Societe Generale Експресбанк се стреми да предлага на клиентите си достъпни, гъвкави, качествени, иновативни продукти и услуги при изгодни ценови условия. Банката е носител на множество награди, сред които "Най-добра банка в България" от международното финансово списание Euromoney за 2012 г. Наскоро рейтинговата агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния рейтинг на Societe Generale Експресбанк - 'BBB+' със стабилна перспектива, който е възможно най-високия рейтинг, даван от Fitch на финансова институция в България.

  • 99.74% от капитала са собственост на Societe Generale Group;
  • 26 млн. лв. нетна печалба за 2013 г.;
  • 170 млн. лв. нетен банков доход за 2013 г.;
  • 4 милиарда лв. общ обем на активите към края на 2013 г.;
  • 149 офиса;
  • повече от 400 000 клиенти.

Sociciete Generale на 150 години

През 2014-a групата Société Générale отбелязва 150 години от създаването си като през това време компанията се уповава на следните ценности: развиване на екипния дух, иновациите и предприемачеството.
Основана от група индустриалци и финансисти, банката и до днес следва мисията, заложена като водеща още в декрета за създаването й, подписан от Наполеон III на 4 май 1864 г., а именно: "Подпомагане развитието на търговията и индустрията във Франция”.

За да стимулира растежа на икономиката на местно и глобално ниво, Societe Generale участва във финансирането на редица инфраструктурни проекти и е сред първите френски банки, които още през 70-те години на 19 век стъпват на нови пазари като Англия, Русия, САЩ, както и Мароко, Алжир и др.

 реклама