Най-мощният камион в света в серийно производство вече се предлага с Euro 6 двигател

Първите доставки на Volvo FH 16 Euro 6 ще бъдат направени през юни
по статията работи: Данаил Казаков
Най-мощният камион в света в серийно производство вече се предлага с Euro 6 двигател

Volvo Trucks стартира серийното производство на гамата 16-литрови Euro 6 двигатели за Volvo FH 16 с три нива на мощност - 750 к.с. и въртящ момент 3550 Нм, 650 к.с. и 3150 Нм и 550 к.с. и 2900 Нм. Първите доставки ще бъдат направени в началото на юни 2014 г. Освен, че отговоря на по-строгите екологични стандарти, двигателят Euro 6 е по-безшумен, предлага по-висок въртящ момент и по-мощна спирачка.

Всички Еuro 6 двигатели на Volvo Trucks са оборудвани и с автоматична трансмисия Volvo I- Shift. Максималната спирачна сила стига до 425-470 кВт при 2200 оборота в минута и по този начин повишава безопасността и намалява износването на спирачките на колелата.

"Euro 6 двигателят на Volvo FH 16 е изключително надежден по отношение на мощност и разход на гориво, като освен това сега водачите могат да разчитат и на максималния въртящ момент при 900 - 950 оборота за минута в зависимост от версията, която са предпочели", каза Астрид Дрюсен, Продуктов мениджър "Силова линия" на Volvo Trucks.

Характерни за най-мощния камион в света - Volvo FH 16 са тежките транспортн операции. Често той може да бъде видян като влекач за превоз на тежки строителни машини или дървен материал, но е подходящ също и за бързи транспортни задачи, при които от значение е времето за доставка, като например превоз на храни.

За да постигнат ниски емисии на NОx в Euro 6 двигателя, инженерите на Volvo Trucks са използвали системата за охлаждане EGR (рециркулация на отработените газове) в комбинация с актуализирана система за последваща обработка на изгорелите газове. Внедрена е и така наречаната "пилотна инжекция", която вкарва предварително малко гориво в цилиндъра и създава по-равномерно повишаване на налягането.

 

Volvo Trucks предлага цялостни транспортни решения за професионални и взискателни клиенти чрез своята пълна гама от средни до тежки товарни автомобили. Сервизното обслужване на клиентите е осигурено чрез глобална мрежа от 2 100 дилъри и сервизи в над 140 страни. Товарните автомобили от Volvo се сглобяват в 14 държави на различни континенти. През 2013 г. над 116 000 товарни автомобила Volvo бяха предадени на клиенти в целия свят. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на товарни автомобили, автобуси, строително оборудване и задвижващи системи за морско и промишлено приложение. Групата предлага решения за финансиране и сервизно обслужване. Работата на Volvo се базира на основните ценности на компанията: качество, безопасност и грижа за околната среда.

 реклама