Най-добрата ΙΒΙΖΑ за всички времена

Огромна стъпка напред в обновяването на портфолиото на компанията
по статията работи: biznews.bg
Най-добрата ΙΒΙΖΑ за всички времена

Марторел, 31/01/17- Новият SEAT Ibiza е вече тук, оборудван с най-новите технологични функции, забележителна динамика и впечатляващо подобрение във вътрешното пространство и комфорт. Водещият модел на испанската марка има изцяло нов дизайн, запазвайки своя младежки, функционален, спортен и комфортен дух, както винаги. И го прави със свеж дизайн, който отразява новия отличителен характер на SEAT, като продължава да носи ДНК-то на марката, но с по-изразителен, спортен дизайн, с повече акценти и вълнуващи аеродинамични повърхности. Петото поколение на Seat Ibiza ще направи своя публичен дебют на следващото автомобилно изложение в Женева и ще влезе в продажба през юни 2017г.

Новият Seat Ibiza е напълно нов модел, създаден с много амбициознa цел: да направи важна стъпка напред по отношение на безопасност, дизайн, представяне и комфорт. Този огромен напредък в качеството се постига благодарение на новата модулна платформа MQB A0. Новият SEAT Ibiza е първият модел на Volkswagen Group, който използва тази платформа, което подчертава важността на SEAT за групата и предлага безброй предимства.

Стартирал през 1984г. за първи път, Ibiza се превърна в икона на SEAT. Този автомобил е на пазара най-дълго в историята на марката и е най-продаваният модел с над 5,4 милиона продажби. Ibiza е един от трите стълба на компанията, заедно с Leon и Ateca, на които SEAT разчита, за да продължи изграждането на успеха си в бъдеще.

По-компактен, просторен и ефективен

Новият SEAT Ibiza впечатляващо увеличи интериорното си пространство. Той е много по-здрав, а също и много по-безопасен. По-широк е с впечатляващите 87 мм, 2 мм по-къс е и 1 мм по-нисък от предходния модел, а най-важното е, че промяната в размерите му внушава мощен образ на автомобил, който прегръща земята. И ключът е в новата платформа MQB A0.

Междуосието е по-широко с 60 мм в предната ос и 48 мм в задната ос, а разстоянието между осите е 2,564 мм. Увеличено е с 95 мм. Резултатът е много по-комфортен автомобил. Новият Seat Ibiza е по-просторен отвътре и по-голям от отвън. Например, пространството за краката при задните седалки се е увеличило с 35 мм, а пространството за главата е нараснало с 24 мм в областта на предните седалки и със 17 мм отзад. Седалките са по-широки с изумителните 42 мм, което прави новия Seat Ibiza един от най-добрите в своя клас в тази област. Багажникът също е увеличен със 63 литра и достига общ размер на своя капацитет от 355 литра, което го прави най-добрия в своя клас.

Всички двигатели, с които се предлага новия SEAT Ibiza съответстват на Регламента за вредни емисии Euro6 и са водещи в представянето си с изключителни характеристики, дълъг пробег и ниски емисии. Сред предлаганите варианти са три бензинови двигатели с алуминиеви блокове и цилиндри, сред които да изберете. Първият вариант е 3-цилиндровият 1.0 TSI с 95 или 115 PS, заедно с турбокомпресор, интеркулер и директен инжекцион. Нов 1.5 TSI ще бъде наличен в края на 2017 с четири цилиндъра и 150 PS. Ефективни дизелови двигатели 1.6 TDI ще бъдат налични с варианти 80, 95 и 115 PS. И накрая, новата платформа MQB A0 позволява на новия SEAT Ibiza да предложи 1.0 TSI и 90 PS двигател, захранван със сгъстен природен газ (CNG). SEAT е първият производител, който предлага двигател от този тип в този клас. Скоростните кутии са ръчна, 5-степенна за 95 PS и по-ниски двигатели и 6-степенна за по-мощните двигатели. Новият SEAT Ibiza се предлага и със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител DSG.

Динамичното поведение на автомобила, качеството на возене и комфорта при шофиране са на изключително ниво, благодарение на новата платформа MQB A0, която позволява и до 30% по-високо ниво на торсионна устойчивост. Новият Seat Ibiza е достъпен само във вариант с 5 врати, който в момента е по-функционален, а новият дизайн създава по-спортен вид на модел с 3 врати. Наблюдаваме и качествен скок напред по отношение на контрола на шума, вибрациите и твърдостта на возене. Новият Seat Ibiza предлага качеството на по-луксозен автомобил. Той е пъргав в града, ефективен на пътища с много завои и предлага отличен комфорт при дълги пътувания.

1850723

Четири нива на оборудване и най-съвременни технологии

Новият SEAT Ibiza се предлага с четири нива на оборудване, като започва с Reference, следван от Style и във високия клас FR и XCellence.

FR предлага най-динамично и технологично оборудване, за да се насладите на най-добри резултати. Специално създадените изключителни динамични елементи в дизайна ще Ви накарат да го харесвате. Сред тях са заден дифузер, ексклузивна предна броня, спортно окачване и изключителен външен черен пакет.

Пакетът XCellence има за цел да достигне до нови клиенти, които търсят по-изискан и отличителен дизайн, съчетан с удобно и интелигентно функционално оборудване.

И двата пакета ще имат една и съща цена и са предназначени да предложат възможно най-добрите опции за различни типове шофиране: FR е за тези, които търсят по-спортен автомобил, докато XCellence е фокусиран върху комфорта, елегантността и технологиите.

Интериорното амбиентно LED осветление за версиите на FR и Xcellence се предлага в два цвята, червен и бял. Ползването на LED технология за вътрешните и външните светлини не е естетическа прищявка. Светодиодите предлагат много по-високо качество на осветлението, докато пестят енергия, което води до икономия на гориво. Изцяло LED светлините на Ibiza (фарове, табло за управление, индикатори и задни фарове за мъгла) са новост в този клас.

Пакетът FR включва по-твърдо окачване и предлага два режима – нормален и спортен, за да се адаптира към предпочитанията на водача или на условията на пътя. Xcellence също ще предложи тази възможност по-късно, с по-меки настройки.

Системите в помощ на водача, вградени в новата Ibiza включват елементи, които, макар че вече присъстват в Leon и Ateca, са доста необичайни в този клас. Новият SEAT Ibiza разполага с функциите Front Assist, система за следене на задръствания Traffic Jam Assist, адаптивен круз контрол, система без ключ, която задвижва двигателя с пулсов стартов бутон, ново поколение предни и задни сензори за паркиране и камера за задно виждане с по-високо качество и прецизност, отразено в 8'' премиум сензорен екран със стъклен панел. За първи път SEAT Ibiza има огромен и функционален вграден 8'' сензорен екран, който предлага най-добрата технология, без да се прави компромис с хармонията в интериора.

В интериора, една от най-забележителните характеристики на новия модел е безжичното зарядно с GSM усилвател. По отношение на комуникациите, новият SEAT Ibiza е единственият автомобил със 100% свързаност, благодарение на три възможности: Apple Car Play, Android Auto and Mirror Link. SEAT е решена да стане фаворит в автомобилните комуникации и разработва нови решения за мобилност, с които комуникациите в автомобила подобряват изживяването на потребителя, правейки го по-лесно и по-гъвкаво. В условията на резки промени, SEAT е нетърпелива в намирането на решения за справяне с предизвикателствата, свързани с градската инфраструктура, системи на движение и превозни средства в градовете, предлагайки тези нови технологии в повечето от своите автомобили.

Новият SEAT Ibiza представя партньорство с озвучителната система Beatsaudio - марка, която внася енергия, емоция и вълнение и променя начина, по който хората слушат музика. Ползва цифров сигнален процесор (DSP), 7 премиум високоговорители и 8 канала с 300W усилвател.

Платформата MQB A0

Най-новата технология на Volkswagen Group - платформата MQB - позволява по-голяма гъвкавост в производството и стабилно изпълнение, като поддържа различни модели и дава възможност за различни видове купе в рамките на същия сегмент и различни конфигурации на междуосието в рамките на една и съща базова платформа. Инвестициите на SEAT за изследвания и разработки през последните години са отишли частично към това да се адаптира линия 1 в завода Марторел към новата платформа MQB A0, позволявайки на SEAT да стане първата компания от групата Volkswagen, която ползва тази технология.

Броят на частите, ползващи технологията Hot-Forming е увеличен, което допринася за намаляване на теглото и увеличаване на издръжливостта, следователно подобряване на резултатите и отчитане на по-ниска консумация на гориво. По-специално в новата Ibiza, 900 роботи и повече от 4000 заваръчни точки гарантират стабилността на превозното средство. Точковото заваряване в комбинация с лазерна технология свързват компонентите заедно с отличен резултат: леко тяло с изключителна структурна издръжливост.

Дизайн: следващата стъпка в ДНК-то на SEAT

Благодарение на повече от три десетилетия история и значението му на основен стълб в марката SEAT, 5-то поколение на Ibiza е огромно предизвикателство по отношение на дизайна. Той следва да е свеж и млад и в същото време зрял и балансиран. Това е, с което новият SEAT Ibiza се откроява веднага: с перфектни пропорции, силен характер и пъргав вид. Характерните за SEAT линии не само са запазени, но са развити до по-високо ниво, тласкайки напред еволюцията на дизайна в ДНК-то на SEAT. Достатъчен е само един поглед, за да почувстваме това, което дизайнерът е заложил в създаването на новия автомобил и да видим, че това е най-добрият дизайн на SEAT някога в категория А0.

Отпред на автомобила, триъгълните изцяло LED светлини и емблематичните осветени детайли правят новия SEAT разпознаваем веднага. Емблемата не само се показва гордо на решетката, но също се подчертава от двете характерни линии на капака на двигателя, с малко пространство в хромираната рамка. Х-образеният дизайн придава голяма динамика и невероятна визуална стабилност.

Предните и задни надвеси са много къси и четирите колела са разположени в четирите ъгъла на автомобила, което го прави стабилен, динамичен и спортен. По-дългото междуосие и дизайн на стъклата акцентират върху размера на новата Ibiza, а двойните извивки по дължината на автомобила са типични за SEAT, придавайки на автомобила по-изразителен, триизмерен вид. Купето е красиво изваяно, съчетаващо остри линии и гладки повърхности. Новите колела, до 18 инча и с два нюанса, сред които да избирате, придават елегантен завършек.

Задната част на автомобила също е типична за Ibiza. Задните светлини обгръщат автомобила в хармония с извивките в задната част, в правилни пропорции, част от уникалния дизайн, придаващ фантастичен аеродинамичен вид. Силните линии и брони на багажника придават на автомобила по-широк, почти монолитен вид, а задните рефлектори изглеждат сякаш доближават автомобила до земята. Пакетът FR включва детайли, които придават спортен характер, като елементите за изгорели газове от двете страни на задната броня. Пакетът Xcellence предлага хромирани детайли, които внасят изтънченост и финес.

По отношение на интериора, са следвани същите стъпки в дизайна, както в Leon и Ateca, но този път с нова визия. Добавено е повече напрежение, още технически характеристики и прецизни линии, по-леки пропорции, за да се постигне по-елегантен външен вид и по-високо качество на възприемане, а новите материали са успели да запазят младежкия и динамичен характер. От структурна гледна точка е поставен специален акцент върху хоризонталните пропорции при сглобяването на различните функционални области, включително повдигната конзола от вътрешната страна, за да се подобрят ергономичните характеристики и безопасността. Целта е да се постигнат перфектни пропорции и по-голямо чувство за пространство и комфорт.

Всички инструменти за управление и контроли са разположени около водача във възможно най-висока позиция, за да не се налага водачът да отклонява очи от пътя. Точно както в новите Leon и Ateca, старт бутона е на същото място, от лявата страна на скоростната кутия. Той също е в най-високата възможна позиция за удобно ползване. При анализ на най-доброто качество за всеки един детайл от новия SEAT Ibiza, не можем да не мислим за автомобил от по-висок клас, от безбройните възможности за персонализация, до възможността за избор на цвета на LED осветлението в интериора, без да забравяме разбира се бордовите технологии, като 8-инчовия сензорен екран и комуникационната система Full Link. Купето е защитено с филтър Air Care, който изолира пътниците от всякакъв вид алергени, създавайки пространство без замърсители.

Вълнуващият дизайн, динамичното поведение и качество на шофиране, усещането за изключителна стабилност и надеждност на пътя, значително повишеното качество на интериорното пространство, невероятно безопасните и лесни за ползване технологии, просторното купе, всичко е съчетано така, че да направи новия Seat Ibiza наистина атрактивна възможност, при това на най-добра цена.

SEAT е единствената компания, която проектира, разработва, произвежда и предлага на пазара на автомобили в Испания. Член е на мултинационалната Volkswagen Group, със седалище в Марторел (Барселона), с износ на повече от 80% от своите превозни средства и с присъствие в над 75 държави. През 2016г. SEAT реализира продажби на стойност 410 200 автомобила, най-висок резултат от 2007 г. насам.

В SEAT Group работят повече от 14 000 професионалисти в трите производствени центрове - Барселона, Ел Прат де Йобрегат и Марторел, където се произвеждат изключително успешните Ibiza и Leon. В допълнение, компанията произвежда Ateca и Toledo в Чешката република, Алхамбра в Португалия и Mii в Словакия.

Многонационалната група разполага с Технически център, който функционира като център на знание, обединяващ 1000 инженери, съсредоточени върху развитието на иновациите за най-големия индустриален инвеститор на Испания в сферата на иновациите и новите разработки. SEAT вече разполага с най-новата комуникационна технология в своята гама автомобили и в момента е ангажирана в глобален процес по цифровизация на компанията за насърчаване мобилността на бъдещето.

 реклама