Над 80 голфъра ще се борят за международния финал на Peugeot RCZ Cup

В края на състезанието, отборът, който е постигнал най-добър нетен резултат в серията RCZ Cup, се класира за Международния Финал
по статията работи: Елица Елефтерова
Над 80 голфъра ще се борят за международния финал на Peugeot RCZ Cup
Снимка: sxc.hu

За  трета поредна година София Франс Ауто организира голф турнир в България, който е кръг от международния Peugeot RCZ Cup. Над 80 голфъра се записаха за участие в турнира, който ще се проведе на 1 септември в голф клуб "Св. София”, Равно поле. Състезанието е отворено за играчи от всички нива и се провежда в отбори от по двама играчи.  

В края на състезанието, отборът, който е постигнал най-добър нетен резултат в серията RCZ Cup, се класира за Международния Финал. Победителите ще отпътуват към Париж със съдействието на Air France, за да вземат участие във финала, който ще се състои на 10 септември 2012 на игрището в Сен-Клу.

Оригинална  игра : две флагчета на грийна

Състезанието  по двойки Peugeot RCZ Cup е много по-забавно и дава възможност да се играят две различни флагчета.

На 9 от 18-те грийна на игрището се поставят две  флагчета (на всички четни или нечетни  дупки) : бяло с логото Peugeot и синьо с логото RCZ Cup.

Бялото флагче маркира лесна дупка, а синьото – по-трудна. Всеки отбор има възможност да играе всички бели или 9 бели и 9 сини флагчета RCZ Cup.

Отборът, който е избрал формулата RCZ Cup, задължително играе синьото флагче, когато има такова. Изборът или не на формулата  RCZ Cup трябва да бъде направен и анонсиран преди старта от дупка n°1. Той касае единствено отборите, които са решили да играят 18 дупки.


 реклама