Над 350 софтуерни специалисти участваха в конференцията ISTA 2012

Втората националната конференция Innovations in Software Тest Automation представи добри практики в автоматизираното тестване на софтуерни продукти и системи
по статията работи: Петя Бързилска
Над 350 софтуерни специалисти участваха в конференцията ISTA 2012
Снимка: SAP Labs Bulgaria

Втората национална конференция за специалисти в автоматизираното тестване на софтуерни продукти ISTA 2012 се проведе на 22 ноември в Интер Експо Център в София. Събитието събра над 350 софтуерни инженери, които дискутираха новите технологии и процеси при осигуряването на качествени софтуерни системи. Конференцията предложи атрактивен формат с двойно повече презентации от миналата година, над 18 лектора и проведени за първи път т.нар. hands-on labs сесии, по време на които малки групи от участници работиха върху практически задачи в реална среда.

Презентациите включваха широк кръг от актуални теми, посветени на актуалните стандарти в разработката и доставката на софтуер и ролята на автоматизираното тестване в процеса по осигуряването на качеството и удовлетвореността на потребителите. Участниците в конференцията научиха повече за това как да проверят сигурността и нивото на защита в софтуерните приложения, как да тестват мобилни апликации за iOS, цялостни web базирани услуги или потребителски интерфейс, производителността на Flex приложения и други. Инженерите видяха добри практики в автоматизираното тестване, прилагани от световните ИТ лидери и се запознаха с нови интрументи и процеси, включително уникални собствени разработки и платформи.

Лектори бяха водещи специалисти в областта, част от екипите на някои от най-големите софтуерни компании в България – Таня Стоянова, Георги Димитров и Радослав Николов (SAP Labs Bulgaria), Ангел Тодоров (Infragistics), Димитър Костов, Александър Стоянов, Радослав Ковачев и Ивайло Иванов (VMware Bulgaria), Николай Тодоров и Хараламби Хараламбиев (Musala Soft), Александър Савовски (eCommera), Димитър Димитров (Experian), Николай Манчовски и Радостин Цанев (Cisco Systems), Aнгел Тодоров и Николай Гоговски (Axway), Емануил Славов (Skrill), Павел Панко и Мирослав Щилиянов (Telerik).

Конференцията потвърди амбицията си да бъде място, на което компании с различна степен на опит и ресурси в автоматизираното тестване на софтуер да се срещат ежегодно и обменят ефективно знания и опит. Иновациите в областта остават фокус в развитието на събитието и цялата общност от софтуерни специалисти.

 реклама