На изложението CES 2014 Samsung представя нова епоха в кухненските уреди със серията Chef Collection

Най-бързо разрастващата се марка за домакински уреди в САЩ1 представя спиращи дъха иновации със своя хладилник от серията Chef Collection, както и четири други уреда от ново поколение
по статията работи: Данаил Казаков
На изложението CES 2014 Samsung представя нова епоха в кухненските уреди със серията Chef Collection

Samsung Electronics Co. Ltd., световен лидер в областта на домакинските уреди, представи нова серия първокласни уреди за дома, които позволяват на потребителите да управляват и усвоят до съвършенство целия процес на готвенето от началото до самия му край. Използвайки съветите на някои от най-добрите главни готвачи в света, Samsung създаде нов модел хладилник, който запазва отлично дори най-деликатните продукти. Електрическа готварска печка за вграждане с безпрецедентен досега контрол над температурата на фурната и една от най-значимите иновации в сферата на съдомиялните за последните 40 години са също сред акцентите, показвани на международното изложение CES 2014 от 7 до 10 януари 2014 в Лас Вегас, САЩ.

Настоящата година отбелязва дебюта на серията Chef Collection на Samsung – набор от висококачествени професионални уреди, достойни за главни готвачи, които са разработени в сътрудничество със Samsung Club Des Chefs. Тази първа по рода си глобална кулинарна инициатива, започнала през 2013 г., събра заедно главни готвачи от световна класа, които помогнаха на Samsung при разработването на продуктите от следващо поколение.

"Ако бихме могли да опишем подхода си през 2014 г. само с една дума, то тя би била "страст". Независимо дали става дума за по-изтънчено готвене или за създаване на прекрасен дом, който си заслужава да покажем, страстта на потребителите ни е водещата сила в продуктовата ни иновация и ни вдъхновява да достигаме нови висини в областта на дизайна,” каза Кевин Декстър, старши вицепрезидент Home Appliances Sales and Marketing, Samsung Electronics America. "Работейки заедно със Samsung Club Des Chefs, ние създадохме кухненски уреди, които предлагат смайващо ниво на гъвкавост, организация, леснота на ползване и първокачествен стил, за да можем да отговорим на нуждите и желанията на дори най-взискателните майстори в кухнята.”

1156425

Най-добрият хладилник за запазване на храна

С вниманието, отделено на иновации и дизайн, хладилникът с четири врати Samsung Chef Collection (модел: RH9900) постига огромен напредък в сферата на запазването, съхраняването, организирането на хранителните продукти и приготвянето на ястия. Хладилникът има по-голяма възможност за контрол над температурата чрез специални патентовани функции. Металната охлаждаща пластина (Metal Cooling Plate) на гърба на хладилника спомага за определянето на температурата в него, което е много важно, за да се запазят продуктите свежи и вкусни. Тройната охлаждаща система (Triple Cooling System) на Samsung създава три отделни въздушни потока, които циркулират в хладилника и фризера, позволявайки оптимален контрол на влажността и по-добро охлаждане на всяко отделение.

Тройната охлаждаща система също така позволява на Chef Collection хладилника да има по-ниско дясно отделение, наречено Fridge-in-Freezer, което може да бъде превърнато от хладилник във фризер и обратно, за да изпълнява множество функции и да отговаря на всякакви нужди. Това пространство би могло да се използва за приготвяне на свежа храна с качество, достойно за скъп ресторант, за съхранение на замразени, вече приготвени ястия или за изстудяване на напитки. Общият капацитет на хладилника е над 960 литра (2014 DOE Standard), достатъчен за 34 пълни чанти с хранителни продукти. Никой друг хладилник не може да се похвали с толкова място за толкова много храна.

Хладилникът Chef Collection се грижи и за приготвянето на ястията. Нашите сътрудници от Samsung Club Des Chefs, световно известни главни готвачи, споделиха, че професионалистите предпочитат месото и рибата да се съхраняват при оптимални температури преди готвене. Решението на Samsung? The Chef Pantry – отделение с контролирана температура в основния хладилник, което позволява продукти като например риба да бъдат оптимално охладени на температура от -1оС, за да запазят по-дълго вкуса и качеството си. Освен това Samsung създаде и Chef Pan – мултифункционален контейнер в хладилника, който не само може да бъде използван за мариноване и съхраняване на хранителни продукти, но може и да бъде поставен във фурната или измит в съдомиялната машина.

Превръщаме страстта на потребителите в иновации в сферата на приготвянето на храна

Като част от сътрудничеството си със Samsung Club Des Chefs, Samsung разработи и иновации в областта на приготвянето на храната. Новата печка за вграждане Electric Slide In Range (модел: NE58H9950) предлага всички функционалности на миналогодишния модел, вкл. Flex Duo – възможност за приготвяне на две различни ястия едновременно на две различни температури, но с нови подобрения, вдъхновени от главните готвачи – сътрудници на Samsung. Водещото нововъведение е много по-доброто ниво на контрол над фурната и по-точната регулация на температурата, което ви позволява да създавате ястия със смайващ вид и вкус. Моделът може да се похвали и със специално направен преден панел за вграждане, който придава шикозен завършек на всяка кухня.

За да помогне на майсторите в кухнята да се развихрят истински, Samsung снабди своята микровълнова фурна за вграждане над готварска печка Chef Collection Over-The Range (OTR) с функция за сензорно готвене. Само чрез избиране на правилното ястие и тегло от автоматичното меню тази уникална технология задава правилното време и температура, на която ястието да се сготви. Фурната има и подобрен филтър със Simple Clean design, който елиминира дима и миризмата при готвене и може да се извади само с едно натискане на бутон в случай на профилактично почистване. Бутоните за управление на микровълновата фурна Chef Collection OTR са поставени в долната й част, за да бъдат леснодостъпни и в синхрон с елегантния й външен вид, подходящ за една съвременна кухня.

Нова епоха в миенето на съдове

Красивите безупречно чисти съдове са също толкова важни за консумирането на храната, както и самото ястие. Но основната технология и дизайн на съдомиялните – техните ниско ефективни конвенционални въртящи се и кръгови впръсквания на вода, не са се променяли от 40 години насам. До сега.

Най-новият модел съдомиялна машина на Samsung (модел: DW80H9970) променя правилата на играта. Докато традиционните съдомиялни системи работят на ротационен принцип, като разпръскващите им рамена не достигат до всички ъгли, технологията WaterWall™ използва линеен механизъм на движение по дъното на ваната, подавайки непрекъснато високо водно налягане по време на измиване. Съдомиялната създава мощна водна стена от единия до другия ъгъл, за да достигне до всяка чиния, тенджера, тиган, лъжица, вилица и черпак – винаги. Освен това функцията Controllable Intensive Washing function (Zone Booster) предлага две зони за измиване. Силно замърсени тигани и тенджери се измиват с повече налягане и при по-висока температура, докато чиниите и чашите се измиват нормално, под по-лека водна струя.

Нови решения за съхраняване на хранителни продукти

Дните на отварянето на вратата на хладилника и ровенето сред неорганизираните му чекмеджета и рафтове са вече минало с новия Samsung Food Showcase Refrigerator хладилник (модел: RH22H9010SR). Предлагайки умни решения за съхранение и организация, хладилникът има ShowCase отделение, разположено на външната врата и разделено на три зони: горна зона за продукти, използвани при готвене, напр. сирене и сосове; средна семейна зона за напитки и леки закуски; долна детска зона за сокове и кутии с плодове. Хладилникът включва и вътрешно InnerCase отделение за дългосрочно съхранение на по-обемисти, свежи хранителни продукти. Металният охладителен протектор на вътрешната страна на предната врата улавя студен въздух и поддържа оптимална температура в хладилника, за да се запази храната свежа дори ако вратата на хладилника се отваря често.

Хладилникът Samsung Food Showcase има елегантни метални врати, които отразяват философията на Samsung, че дизайнът трябва да е неподвластен на времето, и добавят усещане за изтънченост към модерния начин на живот на съвременното семейство.

За да можете да видите и да се докоснете сами до уредите на Samsung, посетете щанда ни Samsung booth #12004 в централната изложбена зала на международното изложение CES в Лас Вегас. Прес съобщения, снимки на продукти и видео съдържание от Samsung Electronics America може да намерите на интернет адреси www.samsung.com/newsroom и www.samsungces.com.

за Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 270 000 души в 79 страни, а годишните ни продажби са 187,8 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com

 реклама