На европейския форум на Samsung 2014 компанията представя иновативни решения за печат

Новите решения включват серия мощни принтери, които комбинират NFC и Wi-Fi Direct технологии, бизнес решения за принтиране, с които малките и средни компании функционират по-ефикасно
по статията работи: Данаил Казаков
На европейския форум на Samsung 2014 компанията представя иновативни решения за печат

Samsung Electronics Co. Ltd представи на ежегодния европейски форум на компанията нови решения за принтиране, които са последната иновация в печатната индустрия.

"През 2013 г. Samsung демонстрира лидерската си позиция в напредналите технологии за мобилно принтиране чрез пускането на пазара на първия по рода си NFC принтер от серията Xpress C460. През 2014 г., a и след нея, компанията ще продължи да предлага лесни за ползване и ориентирани към потребителя технологии", заяви Сунгуон Сонг, старши вицепрезидент, Sales and marketing for printing business, Samsung Electronics. Днес разширяваме NFC серията си, за да прибавим към нея високоскоростни принтери, които професионалисти и бизнес клиенти могат да използват. Samsung ще продължи да предоставя мобилни бизнес решения, за да отговори на нуждата на потребителите.”

Samsung, лидер в областта на интегрирания печатен софтуер, представи и иновативни решения, специално пригодени за малки и средни предприятия от различни индустрии. Те включват Business Core Printing Solutions – бизнес решения за принтиране, за които не е необходим сървър.

Най-новият набор от услуги за принтиране на Samsung, който включва уеб-базираната платформа XOA (eXtensible Open platform Architecture), предоставят решения, пригодени към специфичните нужди на различни отрасли. Освен това компанията още веднъж демонстрира своята готовност за партньорски програми с глобални ISVs, Independent Software Vendor компании, например Ringdale и Equitrac.

Лесно и бързо принтиране в движение с ProXpress серията на Samsung

За принтиране в движение, което комбинира NFC и Wi-Fi Direct технологии, Samsung представи серията си черно-бели принтери ProXpress M2880 и серията си цветни лазерни принтери ProXpress C1860. Тези устройства позволяват на малките и средни бизнеси да принтират удобно, лесно и мобилно, постигайки впечатляваща скорост: 28 страница на минута при черно-белите и 18 страници в минута при цветните лазерни принтери.

И двете нови серии принтери на Samsung притежават NFC и Wi-Fi Direct технологии, които позволяват на потребителите просто да допрат смартфона си до принтера, за да отпечатват бързо и сигурно снимки, документи, имейли и уеб съдържание.

Сериите ProXpress поддържат принтиране от разстояние чрез специално приложение на Samsung, което може да бъде изтеглено безплатно от Google Play Store и Apple App Store. Притежателите на Samsung Galaxy също могат да принтират директно от устройството си само с натискане на бутона "print". Освен това сериите ProXpress предлагат възможност за принтиране на всякакво съдържание, независимо от местоположението на потребителя, чрез Google Cloud Print.

Подобрена ефективност с решения за принтиране, специално пригодени за малък и среден бизнес

Samsung разбира, че малките и средни фирми имат нужда от специално пригодени решения за улеснение на работния процес, които да подпомагат обработката на документи, като същевременно поддържат високо ниво на сигурност и продуктивност. Тъй като тези фирми обикновено нямат необходимите ресурси, с които по-големите компании разполагат, лесните управленски решения, подходящи за по-малък бюджет, са от огромна важност.

За да отговори на тези нужди на малкия и среден бизнес, Samsung представи своите решения за печат Business Core™ Printing Solutions, BCPS, които предлагат набор от средства за безпроблемно протичане на работния процес. BCPS пакетът е вграден в принтерите и мултифункционалните устройства на Samsung и не се нуждае от отделен сървър. Благодарение на това средните и малки фирми могат да намалят ресурсите си, отделяни за IT персонал, и да спестят средства от закупуването на сървъри. Освен това BCPS решенията подпомагат ефективността на работното място чрез лесно за използване безсървърно принтиране.

Предложението на Business Core Printing Solutions включва два пакета – Output Management Pack и Document Management Pack, които съдържат пет основни решения за по-висока продуктивност, по-добро управление на разходите, засилена сигурност, по-лесно използване и опростена поддръжка, пригодена към нуждите на средните и малки фирми.

Повече съвместими устройства чрез уеб базирана XOA платформа

През 2010 г. Samsung Electronics представи XOA Embedded, гъвкава и мощна отворена платформа за бизнес решения за принтери и мултифункционални устройства. Тази платформа обаче можеше да се прилага само от устройства от най-висок клас, например A3 принтери, защото има високи хардуерни изисквания.

За да се справи с това ограничение, Samsung представи XOA Web platform, която не се нуждае от специфичен хардуер, защото ползва уеб базиран сървър и е съвместима с различни устройства от мултифункционалните A4 от нисък клас до високотехнологичните A3 принтери, предоставяйки добри бизнес решения.

Малките и средни фирми сега могат да се възползват от повече продуктивност, сигурност и по-добри решения за управление на устройствата, пригодени специално за техните нужди, като освен това могат да спестят разходи. Фирми, предлагащи софтуер, партньори и дилъри могат да предлагат потребителски решения, съвместими с по-малки A4 устройства, които по-добре отговарят на нуждите на клиентите им.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 270 000 души в 79 страни, а годишните ни продажби са 187,8 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com

 реклама