Мусала Софт се сертифицира успешно по ISO 27001

Процедурата е част от проекта “Покриване на международно признат стандарт ISO 27001“, който се реализира с финансовата подкрепа на оперативна програма “Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”
по статията работи: Ралица Стоянова
Мусала Софт се сертифицира успешно по ISO 27001
Снимка: Мусала Софт

Мусала Софт успешно завърши сертифицирането на Система за Управление на Информационната Сигурност (СУИС) съобразно изискванията на международния стандарт ISO IEC 27001 в Мусала Софт ООД. Процедурата е част от проекта "Покриване на международно признат стандарт ISO 27001", който се реализира с финансовата подкрепа на оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013, операция 2.1.2: "Покриване на международно признати стандарти”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие и от националния бюджет на Република България. Договарящ орган по програмата е Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

 Сертификацията е част от дългогодишната програма на Мусала Софт за подобрение на процесите, стартирала с ISO 9001. Компанията е сред първите в света, получила сертификат ITMark и първата българска компания, сертифицирана по CMMI Ниво 3. Системата за Управление на Информационната Сигурност (СУИС) на Мусала Софт съгласно стандарта ISO IEC 27001 гарантира нивото на защита на данните в организацията и качеството на ИТ базираните бизнес процеси.

 Като основни дейности по проекта са извършени услуги по консултации и професионални съвети за изграждане на СУИС, услуги по сертификация на СУИС и инвестиционна подкрепа за изграждане на Център за възстановяване от бедствия и аварии, гарантиране сигурността на информацията при отдалечена работа, повишаване сигурността на корпоративната мрежа и изграждане на Център за управление и съхранение на чувствителната информация.

 "Мусала Софт инвестира енергия и средства в инициативи, насочени към подобряване на производствения процес и сигурността, разширяване на бизнес-хоризонтите, развитие на извършваната научно-изследователска дейност, високо качество на произвежданите продукти и услуги, оптимизиране на организацията на работните процеси, увеличаване на знанията на служителите. Целта на проекта, "Покриване на международно признат стандарт ISO 27001 от Мусала Софт ООД”, е да допринесе за повишаване конкурентоспособността на компанията чрез въвеждане на система за управление в съответствие с международните стандарти с цел постигане на по-ефективна организация на цялостната дейност и създаване на продукти и услуги с висока добавена стойност - конкурентоспособни на българския и световен пазар" - сподели Делян Лилов, изпълнителен директор на компанията. Сертифицираща организация е РИНА България.

 Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Мусала Софт ООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган - Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

 реклама