Мтел с нова идентичност

Промяната е цялостна – от философия до лого
по статията работи: Елица Елефтерова
Мтел с нова идентичност
Снимка: Mtel

От днес Мтел е с ново лого и изцяло променена визия. Новият бранд на Мтел съдържа и представя вътрешната промяна - във философията и ценностите на компанията и в променения й фокус. Новият образ на Мтел се появява, за да покаже вече заложената стратегия за позициониране като компания, близка до клиента, която му предоставя цялостни телеком решения. Във фокуса е клиентът като личност.

Със своя нов бранд компанията казва: "Повече за теб”. А това означава повече възможности за общуване, повече услуги, повече прозрачност, повече гъвкавост, повече внимание и грижа за всеки един от клиентите. В слогана са закодирани трите ценности, които екипът на Мтел е приел да следва: без усилия, лично отношение, лидерство.

"Новата ни визия разкрива промяната ни в дълбочина - във философията и културата на Мтел", казва главният изпълнителен директор Андреас Майерхофер. "Нашата цел е все повече да ни възприемат като lifestyle provider, като партньор, който улеснява живота ви, и който открива за вас безкрайни възможности във всеки момент от ежедневието ви.”

Новото лого и новите визуални елементи носят усещането за движение и идват със заявка да се развиват в следващите години. Логото е образувано от символ, който представлява знаковата за Мтел буква "М”, стилизирана във формата за безкрайност, и текстова част "tel”. Символът "М” е изпълнен в богата цветова палитра, която обаче, остава в гамата на запазеното за компанията червено. Така в новото и различно лого все пак е заключена и приемственост с предишния знак на компанията. 

Историята в новото лого тръгва от етимологията на буквата "М”. В много от древните култури "М” изобразява "вода”, буквата се свързва с течност, а нейната символика се свързва със знака за безкрайност. Звуковият подпис на бранда пък е решен в основен акорд C Major, който наподобява вълна и също носи усещането за безкрайно движение.

"Процесът по създаване на новия Мтел беше като магия, изпъстрена с много любов, позитивна енергия и вълшебства. В деня на неговия официален прощъпулник му пожелаваме да изпълни мисията си – да бъде себе си - по човешки емоционален, близък, с добри и лоши дни като всички нас, търсещ, вървящ напред, модерен, с младежки дух, безспирен. Нека го води символът на безкрая, който вече е заложен в неговото ДНК.” споделя Мария Опренова, лидер на проекта.

Новият бранд е вплетен и в дизайна на магазините. Мтел започва новата си ера с 60 изцяло обновени магазина, като постепенно всичките 180 магазини на компанията ще бъдат преустроени. Новият им дизайн също поставя клиента в центъра и му помага да се ориентира много по-лесно в морето от телеком предложения и възможности. 

Новата корпоративна идентичност на Мтел е не само обещание, което оттук нататък ще бъде доказвано пред клиентите всеки ден, но и резултат от промяна, за която компанията работи през последната година, и която има една цел - да улесни клиентите и да им помогне да осъществят своите желания без усилие.

 реклама