Мрежата на Western Union нарасна до 500 000 локации

Компанията обяви, че ще вложи 500 000 долара в развитие на програми за икономическо развитие и предприемачество в Ню Йорк, Китай, Индия, Мексико и Филипините
по статията работи: Петър Чернев
Мрежата на Western Union нарасна до 500 000 локации
Снимка: Western Union

Western Union (NYSE: WU), световен лидер в сферата на паричните преводи обяви, че разширява броя на локациите, чрез които предоставя своите финансови услуги, достигайки 500 000 офиса в цял свят. Мрежата на Western Union обхваща над 200 страни и територии и е основен елемент от стратегията на компанията за предоставяне на финансовите си услуги – парични преводи, онлайн транзакции или преводи чрез карта.

За да отбележи повода, Western Union обяви, че ще вложи 500 000 долара в програми за икономическо развитие и предприемачество в Ню Йорк, Китай, Индия, Мексико и Филипините за период от пет години.

Офисът на Western Union под номер 500 000 се нарича Freedom News и е отворен в Ню Йорк. Той е собственост на Дийпак Пател от Индия, пристигнал в САЩ през 1986 г. в търсене на по-добър живот.

Освен основния си бизнес – парични преводи, Western Union е също така водещ небанков доставчик на трансгранични бизнес плащания, предназначени предимно за малки и средни предприятия (МСП). Международният пазар на трансгранични бизнес плащания от МСП се оценява на 24 милиарда долара.

Според Хикмет Ерсек, Главен изпълнителен директор и Президент на Western Union "Компанията се променя с бързи темпове. На базата на стабилните ни глобални основи - нашата марка, мрежа ни от офиси и корпоративните правила и регулации - ние създаваме една по-динамична организация и продукти, фокусирани върху потенциални пазари – платежоспособни потребители, както и компании, чиито изисквания за финансовите им услуги, не са били напълно покрити от представители на други бизнес  сегменти."

"Нашата визия е да достигнем един милион локации във всяко кътче на земното кълбо, където всеки, независимо къде се намира, ще може да изпраща парични преводи, да плаща сметки, да получава и презарежда предплатени карти или да получава средства, изпратени чрез услугата "Western Union yellow phone” или интернет. Ние вярваме, че достъпът до финансови услуги не е лукс, а необходимост", добавя г-н Ерсек.

Паричните преводи допринасят за икономическата стабилност в цял свят, служейки като важен източник на чуждестранен капитал в много страни. Western Union е лидер на международния пазар на парични преводи, оценяван на 416 милиарда долара годишно. Компанията е извършила 226 милиона транзакции от потребител към потребител по целия свят, трансферирайки 81 милиарда долара между потребителите и извършвайки 425 милиона бизнес плащания през 2011 г.

В продължение на повече от 160 години, познатите емблеми на Western Union са символ на свързване на приятели, семейства и компании по цял свят. Western Union е основана през 1851 г. като New York and Mississippi Valley Printing Telegraph Company. Компанията променя името си на Western Union през 1856 г. с цел да отбележи обединяването на няколко телеграфни линии с най-голямата Западна телеграфна система в САЩ. Western Union извършва първия паричен превод през 1871 година.

 реклама