Мониторите Samsung печелят три награди SEAD Global Awards

Samsung спечели наградата за "Най-добър монитор среден размер", "Най-добър монитор голям размер" и "Най-добра нова технология"
по статията работи: Георги Георгиев
Мониторите Samsung печелят три награди SEAD Global Awards
Снимка: Samsung

Samsung Electronics с гордост обявява награждаването си с три престижни награди SEAD Global Awards от инициативата "Супер ефективно оборудване и обзавеждане за внедряване" (SEAD). Мониторът S22C200 беше отличен с наградата за най-добър продукт с размер под 23 инча, мониторът S27C450 спечели наградата за най-добър продукт с размер над 23 инча, а 23,6-инчовият прототипен монитър с LED подсветка беше награден за глобална ефективност SEAD в категорията "Нови технологии". SEAD Global Awards отличават най-енергийно ефективните монитори в четири географски региона.

Хан Сук-джу, изпълнителен директор, Image Display, Samsung Electronics, заяви: "За нас е чест да получим тези награди от SEAD. Samsung дава приоритет на устойчивостта на околната среда и сме се посветили на създаването на екологично чисти продукти. Ние се стремим да използваме зелени технологии в производството на нашите монитори, като така намаляваме въздействието върху околната среда и спестяваме пари на клиентите си от сметките им за електроенергия".

23,6-инчовият прототипен монитър с LED подсветка, който спечели Медала за глобална ефективност в категорията "Нови технологии", е с 53% по-ефективен от други подобни монитори, предлагани вече на пазара. Глобалните продажби на отличения монитор ще започнат през следващите две години.

SEAD Global Awards стартираха през 2011 г. на Mинистерската конференция, посветена на екологично чистата енергия, която беше посетена от енергийните министри на 16 държави, включително Франция, Германия и Корея. Наградите оценяват енергийната ефективност на продукти, продавани в Северна Америка, Европа, Австралия и Индия.

 реклама