Моделната гама на Great Wall на Автомобилен салон София 2013

Българският автомобилен производител Литекс Моторс отново с мащабно участие на автомобилното събитие
по статията работи: Теодора Пенева
Моделната гама на Great Wall на Автомобилен салон София 2013
Снимка: Great Wall Bulgaria

Автомобилите Great Wall, които се произвеждат  у нас в модерния завод на Литекс Моторс край Ловеч, ще бъдат представени по време на Автомобилен салон София 2013. Събитието ще се проведе в периода 15 – 23 юни в Интер Експо Център.

Тази година българският автомобилен производител Литекс Моторс ще се включи в Автосалона с пълната моделна гама на Great Wall за България и цяла Европа. На площ от над 450м2 Литекс ще разположи общо 9 автомобила от 5 модела Great Wall. Посетителите и любителите на марката ще могат да се запознаят отблизо с най-продавания SUV за 2012г. в Китай – Hover H6, чието производство започва у нас в завода на Литекс Моторс. Останалите модели, които ще бъдат представени, са: новата модификация на познатия вече у нас SUV Hover H5, компактният модел Great Wall Voleex C10, градският кросовър C20R, както и просторният и компактен седан - C30. Щандът на компанията, който демонстрира съвременни тенденции в дизайна, е разположен в палата №3.

Great Wall Motors (GWM) е  най-големият частен автомобилостроител  в Китай. Китайска марка №1 по износ на автомобили и 6-и по обем на продажби за 2012 на китайския пазар, където общо през миналата година са реализирани 19,3 млн. автомобила. GWM е марката с най-продаваните SUV автомобили в Китай за последните 5 поредни години, както и с най-продавани пикапи през последните 14 години. Компанията реализира автомобилите си Great Wall в над 130 страни по целия свят, вкл. държави от Европейския съюз. GWM са първата и единствената независима китайска автомобилна компания, която има типово одобрение на продуктите си за продажба в ЕС и единствената китайска марка, чийто автомобили се произвеждат в завод в Европа – завода на Литекс Моторс в България.

 реклама