Мобилното приложение M-Tel CONTACT на Сирма Мобайл стана хит сред потребителите на Android

Приложението е напълно безплатно
по статията работи: Нели Минчева
Мобилното приложение M-Tel CONTACT на Сирма Мобайл стана хит сред потребителите на Android
Снимка: Сирма Груп Холдинг

Представете си, че сте в движение и нямате достъп до компютър, но трябва спешно да откриете адреса на дадена фирма. Или че търсите хотела, в който трябва да отседнете, но не познавате района. Вероятно всеки от нас е изпадал в подобни ситуации, които могат да изгубят времето и търпението ни.

Затова не е никак чудно, че интересът към новото мобилно приложение M-Tel CONTACT, разработено от българското софтуерно подразделение Сирма Мобайл, част от Сирма Груп Холдинг, вече е толкова голям. За броени дни, откакто е достъпно в Android Market и на страницата на М-Тел, мобилното приложение вече се използва от повече от 1600 потребители и предизвика голям брой положителни коментари по форумите, както и на страницата в Android Market.

"Широкото навлизане на GPS технологията, както и на отворените мобилни платформи като Android, позволява да се възползваме много по-добре от фирмените бази данни, които отдавна съществуват в електронен вид. Потребителите вече могат с няколко натискания на клавишите на своя телефон, да открият търсения от тях адрес, да го изпратят на приятел или да видят колко далече се намират от него в момента и как най-лесно да го достигнат. Всички тези възможности улесняват живота, спестяват време и ни позволяват да се фокусираме върху наистина важните за нас неща. Радостно е, че Сирма Мобайл е част от тази революция, заедно с най-големия мобилен оператор в България – М-Тел" - заяви Антон Гавраилов, ръководител на Сирма Мобайл.

M-Tel CONTACT е напълно безплатен софтуер за операционната система за смартфони Android. Той изцяло променя начина, по който откриваме информация за частните и корпоративни абонати на всички мрежи в България. Освен телефонни номера, факсове, пощенски адреси, email – адреси и уебсайтове, услугата дава подробна информация за предмета на дейност на фирмите и др. Базата данни се поддържа в партньорство с Golden Pages и включва стотици хотели, ресторанти, магазини, търговски вериги, кина, театри, агенции, аптеки, банки, заведения, дискотеки, клубове и др.

Функционалностите включват показване на адреса на картата, задаване на разстояние от текущата позиция на телефона (ако той използва GPS), директно набиране на телефонен номер от приложението, изпращане на email или отваряне на уебсайт, както и споделяне с приятел. Предстои разработката на приложението за други мобилни операционни системи, включително iOS, с която работят смартфоните iPhone.

Повече за Сирма Мобайл

Сирма Мобайл е подразделение на софтуерната компания Сирма Солюшънс, отделено в самостоятелна структура през 2008 г. Екипът ни е специализиран в разработката на мобилни приложения и услуги, и има няколко-годишен опит в иновативни сфери, като LBS (Location Based Services), NFC (Near Field Communications), JavaME (Java Platform, Micro Edition), както и в разработката на приложения за най-популярните мобилни платформи: iPhone, Android, Symbian, BlackBerry и Bada. Стремежът ни е да се развиваме като глобален разработчик на услуги с добавена стойност, както и да поставим мобилните иновации в услуга на хората, създавайки приложения със съизмерим обществен ефект.

 реклама