Мобилна инсталация "Super Ego"

Super EGO представя книгата като основен фундамент на човешката култура, но в случая не акцентира върху четенето
по статията работи: Данаил Казаков
Мобилна инсталация "Super Ego"

На 3 юни от 18:00 часа ZONA CULTURA fest ще представи мобилната инсталация Super EGO на Калина Христова и студенти от магистърска програма "Илюстриране и графични технологии" и бакалавърска програма "Пластични изкуства" – модул "Графика и илюстрация" в Нов български университет.

От представата през въображението, до реализацията участниците в проекта отговарят на един въпрос: "Как изглежда твоето Super EGO?"

Super EGO представя книгата като основен фундамент на човешката култура, но в случая не акцентира върху четенето, а върху илюстраци ята – следата на художника, която той остава по белите страници. Инсталацията представлява две огледално разположени разтворени книги, разделени от широк и дълъг коридор, превърнат в миниатюрна галерия. Размерите на книгите са увеличени многократно, за да допълнят концепцията на проекта, а именно да пресъздадат величието на книжното тяло.

Проекта ще бъде изграден на място и е проектиран специално за ZONA CULTURA fest, като форма на подкрепа на трансформирането на едновременно на проблемна градска среда и културния живот на София.

Калина Христова преподава от 10 години в Нов български университет и за това време непрекъснато подхранва свежестта на идеите си, чуството си за хумор и най-важното - връзката със студентите, онази духовната, която превръща общуването в приятелство, обучението в удоволствие, а творческия процес в изкуство.

В "Super EGO" участват:

Калина Христова, Бранимир Младенов, Лусина Терзиян, Тея Божилова, Милена Петрова, Диана Стаматова, Станимира Грозева, Йорданка Мишева, Ромина Михайлова, Мартин Петров, Аделина Михайлова, Самуил Терзиев, Николай Станев, Даниела Христозова, Дамян Костов

Заедно всички те ще запълнят страниците на тези две книги, за да може Вие да се разходите сред тях.

 реклама