Мини-печка за къмпинг зарежда телефона ви  3

Уредите на BioLite са вече в България - модерни, природосъобразни и лесни за употреба
по статията работи: Данаил Казаков
Мини-печка за къмпинг зарежда телефона ви

Революционна технология, която превръща отделяната от печката топлина в електричество, е вече достъпна на българския пазар. Малките мобилни печки BioLite, разработени от едноименната американска компания, са модерен енергиен продукт. Те позволяват едновременно готвене на дърва и зареждане на малки електронни джаджи на открито сред природата, без нужда от контакт.

Уредите на BioLite използват собствена термоелектрическа технология. Те превръщат топлината в електричество, което захранва вентилатор. Той прави огъня максимално ефективен откъм отделяне на потенциална енергия. При стандартния открит огън се губи тъкмо тази енергия, която може да се използва за различни цели. Той генерира и токсичен дим поради непълното изгаряне. При печките BioLite вентилаторът насочва въздуха към огъня и значително подобрява горенето. Излишното електричество е насочено към USB вход за захранване на малки електронни джаджи като мобилен телефон или LED светлина.

Видео, представящо печката BioLite Camp Stove - https://vimeo.com/41198061

BioLite печките са лесен за използване и природосъбразен продукт. Те правят готвенето с дървесина чисто, безопасно и толкова лесно, колкото и с горивата на нефтена основа. Няма нужда да се носи или купува горивото за тях – вършат работа само няколко дървесни корички или тънки съчки, които могат да се намерят навсякъде сред природата. Няма опасност от пожар, за разлика от открития огън, но приятното пукане на съчките и гледката на пламъка са запазени.

Параметри на BioLite Camp Stove:

Височина: 20 см

Ширина: 12 см

Гориво: шишарки, дървесина, кори

Сила на огъня: 3.4 kW (LO), 5.5 kW (HI) - на върха на пламъка

Сила на USB устройството: постоянно: 2W @5V, най-силно 4W @5V

Съвместими устройства: повечето устройства, зареждащи се през USB вход, включително смартфони

Време за зареждане: За iPhone 4S (2G) - 20 минути зареждане осигуряват 60 минути време за разговор. Времето за зареждане зависи от устройството и от силата на огъня.

Време за завиране: 4,5 минути са нужни, за да заври 1л вода. Времето зависи от силата на огъня.

Комплектът включва: Biolite печка, торбичка за комплекта, инструкции за работа, USB кабел.

Печката препоръчително се комбинира със специалния малък грил BioLite Gryll и многофункционалния лек съд за готвене и варене Kettle Pot. Той побира в себе си цялата печка, което прави пренасянето на двата уреда заедно изключително лесно и спестява ценно място в багажа.

За BioLite:

Екипът на производителя BioLite (САЩ) има богат опит в разработването на продукти и притежава повече от 30 патента. Експертите на BioLite са работили за клиенти като Johnson & Johnson, Hewlett Packard, Nike, Pepsi, Motorola, Boeing и Bosch. Повече от 90% от техните разработки са успешни на пазара.

За XCoSports:

XCoSports България е водещ вносител на висококачествена екипировка за спортове на открито и представител за България на марките: GoPro Cameras(USA), Scarpa (Italy), Silva (Sweden), Gerber (USA), DirectAlpine (Czech Republik), Genuine Guide Gear G3 (Canada), ABS Airbag (Germany), Blue Ice (France), Ortik (Portugal), NST Labs (France), Point 65 Kayaks (Sweden), Black Diamond (USA). Към момента XCoSports България има над 75 дилъри, чрез които развива дистрибуцията на висококачествена екипировка на територията на България. Компанията развива и магазини за продажби на дребно под името Basecamp. За допълнителна информация –  http://www.xcosports.com , basecamp-shop.com и http://www.facebook.com/XCoSports

 реклама