М-Тел с нова партньорска услуга за мониторинг на хладилни витрини

Клиентите имат възможност да следят в реално време позицията и температурата на устройствата
по статията работи: Теодора Пенева
М-Тел с нова партньорска услуга за мониторинг на хладилни витрини
Снимка: Mtel

Мобилтел предоставя нова партньорска услуга за детайлен мониторинг и проследяване на хладилни витрини и вендинг машини за напитки в реално време. Тя се осъществява чрез GSM модул със SIM карта и външни сензори за температура, движение, наличности и други.

Локализирането на витрините става посредством GSM мрежата, а чрез вградените сензори се улавят всякакви движения и шокови премествания. Благодарение на тях е възможно и измерване на консумацията на витрината, алармиране при прекъсване на захранването, както и подаване на информация за отваряне и затваряне на вратите на витрините чрез e-mail и SMS.

Клиентите на услугата могат да следят географската позиция и статуса на витрините в реално време на специална софтуерна платформа, да създават лесно нови обекти в системата и да задават различни нива на достъп в нея.

Чрез предлаганата от М-Тел партньорска услуга се осъществява превенция от кражби на хладилните витрини и вендинг машините, по-добър контрол на качеството и повишаване на стокооборота чрез мониторинг на съдържанието.

Услугата е част от програмата на Партньорския Център на Мобилтел, която цели реализиране и развитие на съвместни продукти и услуги с трети страни.

 реклама