М-Тел издава половин милион електронни фактури на месец

С еко-кампанията „Нека листът остане листо” клиентите на телекома са спестили до момента над 20 тона хартия
по статията работи: Елица Елефтерова
М-Тел издава половин милион електронни фактури на месец
Снимка: М-Тел

Над половин милион електронни фактури издава М-Тел всеки месец. Благодарение на отказа от хартиена фактура от абонатите на телекома, вече са спестени над 20 тона хартия.

Като част от еко-инициативата "Нека листът остане листо” компанията разработи неотдавна специално приложение във Facebook за отказ от печатна фактура. Чрез него 2 500 клиенти избраха да получават месечните си сметки в електронна версия и така за два месеца спестиха  25 000 листа хартия. Приложението е достъпно във фен страницата на телекома.

Редица са предимствата и функционалностите на електронната фактура. Тя е безплатна и е винаги достъпна в сайта на компанията, като клиентите могат да проверяват своите месечни сметки за последните 12 месеца.

Избирайки е-фактура, потребителите получават подробни графики за проверка на потреблението, могат да следят временния статус на фактурата си, да проверяват задълженията по всеки един свой договор или пък да активират електронна фактура за всички сключени договори, без за това да е нужно посещение на магазин. Клиентите могат да получават месечната си сметка и на електронна поща, посочена от тях.

 реклама