М-Тел „за” безопасно ползване на интернет

Компанията подкрепя Националния център за безопасен Интернет в кампанията му за образоване на младите
по статията работи: Нели Минчева
М-Тел „за” безопасно ползване на интернет
Снимка: sxc.hu

М-Тел ще подкрепи Националния център за безопасен Интернет в Международния Ден за безопасен интернет, който традиционно се отбелязва във втория вторник на февруари. По този повод от Центъра организират специален конкурс на тема "Мост между поколенията: Да открием дигиталния свят заедно и... безопасно". В него ученици от 1 до 12 клас имат възможност да създадат кратка пиеса, предлагайки своята интерпретация.

Инициативата се осъществява в партньорство с Мобилтел, Майкрософт България и Kabinata.com, които ще осигурят наградния фонд за отличените участници. Кандидатурите ще се приемат в срок до 15 януари.

Поставянето на сцена и награждаването на трите най-добри сценария ще се проведе в рамките на самия Ден за безопасен Интернет.
Националният център за безопасен Интернет е разработил помощни уроци, материали и информация за подготовката на желаещите да участват в конкурса. Победителите ще бъдат определени от авторитетно жури под председателството на заместник-министъра на образованието, младежта и науката - Милена Дамянова.

Темата на Деня за безопасен Интернет насочва вниманието към необходимостта от общуване между различните поколения, което е най-сигурната защита на децата във виртуалния свят. Младите поколения може да са с добра компютърна грамотност, но им липсват житейският опит и социалните умения на по-възрастните, които станаха жизнено важни за предотвратяване на различните видове заплахи в онлайн средата.

Ежегодният Ден за безопасен Интернет ще се отбележи на 7 февруари 2012 г. за девети път. Започнал като инициатива на Европейската комисия, той се отбелязва във втория вторник на февруари и постепенно обхвана всички континенти. През 2011 година в него се включиха над 70 държави.

За участие в Деня за безопасен Интернет 2012 година от България вече са се регистрирали близо 70 училища и организации.

 реклама