Лятна класна стая в Нов български университет

За първи път библиотеката на Нов български университет обявява кампания “Лятна класна стая”, насочена изцяло към обучаващите се в горен курс на средното образование
по статията работи: Александър Димитров
Лятна класна стая в Нов български университет
Снимка: НБУ

За първи път библиотеката на Нов български университет (НБУ) обявява кампания "Лятна класна стая”, насочена изцяло към обучаващите се в горен курс на средното образование

В университетска среда учениците ще четат книги, слушат аудиозаписи и гледат филми, свързани с произведения, включени в учебната програма по литература. Не липсват и възможности за забавление, библиотечните колекции са изключително богати и всеки ще намери нещо за себе си.

В уютна, прохладна атмосфера ще могат да разлистят интересни популярни и научно-популярни списания. В компютърната зала освен в свободното интернет пространство, те ще могат да сърфират из лицензирани електронни речници и енциклопедии. Целта на НБУ е това различно преживяване да стимулира желанието на учениците за академично обучение в бъдеще.

За тинейджърите е създадена специална "Ученическа лятна карта” с преференциални условия. Цената на картата е 3.00 лв. за трите ваканционни месеца – юли, август и септември. Всеки участвал в лятната кампания ще получи на своя имейл електронен пътеводител на изучаваните произведения по литература към съответния клас.

 реклама