Литекс Моторс участва на Автосалон Пловдив 2012 с три премиерни модела Great Wall  5

Родните автомобили със засилен интерес от посетителите на търговското изложение
по статията работи: Теодора Пенева
Литекс Моторс участва на Автосалон Пловдив 2012 с три премиерни модела Great Wall
Снимка: Great Wall Bulgaria

Седан, градски кросоувър и ново поколение SUV са трите премиерни модела на марката Great Wall за България и Европа, които единственият български производител на автомобили представя на Автомобилен салон Пловдив 2012, 24 - 29 септември. Събитието е част от международния есенен технически панаир.

Още в първия ден на търговското изложение, интересът към родните автомобили беше огромен. Вниманието на посетителите беше привлечено и от премиерните модели Great Wall на българския автомобилен производител. Щандът на компанията посети и министърът на икономиката на енергетиката и туризма г-н Делян Добрев, който разгледа изложените експонати. Екип на Литекс Моторс запозна накратко икономическия министър с основните характеристики на родните коли.

Трите нови модела Great Wall – Voleex C30, Voleex C20R и Hover H6 се очаква скоро да бъдат пуснати на българския пазар, като едновременно с това е планирано и тяхното производство в модерния завод на Литекс Моторс край Ловеч. Почитателите на родните автомобили могат да очакват отново богато серийно оборудване при новите модели, както и най-оптималното съотношение продукт/качество на пазара.

Great Wall Hover H6 е ново поколение SUV, който се очаква да привлече погледите на посетителите на автосалона. Този високопроходим автомобил се задвижва от съвременен комън рейл дизелов двигател с обем 2,0 литра, мощност от 143 к.с., максимален въртящ момент от 310 Нм. и 6-степенна скоростна кутия. Hover H6 e с изразени офроуд възможности. Модерният външен дизайн и просторният и комфортен интериор го превръщат в практичен SUV, подходящ както за града, така и за дълги пътувания извън него. При Hover H6 са използвани едни от най-модерните технологии за управление, комфорт и сигурност, което гарантира безопасно и удобно шофиране. Моделът е отличен с 5 звезди на C-NCAP тест за безопасност, като качеството му е подчертано и от редица награди, включително и отличието "Модел на годината” за 2012 г. в Китай. Автомобилът е и №1 по продажби в азиатската страна.

Седанът Great Wall Voleex C30 е премиерата, която най-силно ще заинтригува всички онези, които търсят нов, просторен и достъпен семеен автомобил с богато оборудване. Моделът се откроява с 510 литра багажно пространство. Задвижването е поверено на изцяло алуминиевият VVT бензинов двигател с обем 1,5 литра и 97 к. с. и 5-степенна ръчна скоростна кутия. Great Wall Voleex C30 има 5 звезди на C-NCAP тестове за безопасност. Пространството и богатото оборудване на седана осигуряват пълен комфорт, дори и при по-дълги пътувания, а системите за безопасност на автомобила правят удоволствието още по-пълно.

Премиерният Great Wall Voleex C20R е представител на компактните кросоувъри. Това е многофункционален градски автомобил с висока степен на безопасност и най-съвременни технологии, като притежава и офроуд възможности. Great Wall Voleex C20R се откроява с много спортни елементи, които са характерни за SUV автомобилите. Безопасността се гарантира от електрическа система за сервоусилване на волана (EPS), спирачен асистент (BA), дискови спирачки на четирите колела, АBS + EBD, две въздушни възглавници, електрически огледала за обратно виждане, електронен имобилайзер на двигателя, заден парк асистент и много други. Задвижването на Great Wall Voleex C20R е поверено на бензиновия VVT бензинов двигател с обем от 1,5 литра и мощност от 97 к. с. Впечатляващият пътен просвет е 172 мм и гарантира безпроблемно справяне с реалната градска среда и доста предизвикателства извън пътя. Стандартно Great Wall Voleex C20R е с 16-цолови алуминиеви джанти.

Българският автомобилен производител Литекс Моторс представя общо 6 автомобила Great Wall на открита площ от 275м. Сред експонатите са и успешните модели Steed 5, Hover H5 и Voleex C10. Всички бензинови модели Great Wall се предлагат от компанията с фабрична газова уредба, която намалява разходите за гориво с до 40%.

На 27 септември от 11,30 ч. часа на щанда на "Литекс моторс” на Автосалон Пловдив 2012 ще бъде връчена наградата на победителя от организираната във Facebook игра "Спечели първия български автомобил Great Wall Voleex С10”. В състезанието, в което участваха над 2000 души, колата спечели 18-годишният Георги Тодоров от София.

Желаещите могат да посетят щанда на Литекс Моторс и Great Wall Motors от 24 – 29 септември, Международен панаир Пловдив, открита изложбена площ пред палата № 3, поле V.

 реклама