Литекс Моторс с три европейски премиери на Автосалон Пловдив 2012

Българският автомобилен производител ще представи общо 6 модела Great Wall на започващото автомобилно събитие
по статията работи: Петя Бързилска
Литекс Моторс с три европейски премиери на Автосалон Пловдив 2012
Снимка: Литекс Моторс

Седан, градски кросоувър и ново поколение SUV са трите премиерни модела на марката Great Wall за България и Европа, които единственият български производител на автомобили ще представи по време на авто-изложението в Пловдив между 24 и 29 септември. То се провежда в рамките на международния есенен технически панаир.

Трите нови модела Great Wall – Voleex C30, Voleex C20R и Hover H6 се очаква скоро да бъдат пуснати на българския пазар, като едновременно с това е планирано и тяхното производство в модерния завод на Литекс Моторс край Ловеч. Почитателите на родните автомобили могат да очакват отново богато серийно оборудване при новите модели, както и най-оптималното съотношение продукт/качество на пазара.

Great Wall Hover H6 е ново поколение SUV, който се очаква да привлече погледите на посетителите на автосалона. Този високопроходим автомобил се задвижва от съвременен комън рейл дизелов двигател с обем 2,0 литра, мощност от 143 к.с., максимален въртящ момент от 310 Нм. и 6-степенна скоростна кутия. Hover H6 e с изразени офроуд възможности. Модерният външен дизайн и просторният и комфортен интериор го превръщат в практичен SUV, подходящ както за града, така и за дълги пътувания извън него. При Hover H6 са използвани едни от най-модерните технологии за управление, комфорт и сигурност, което гарантира безопасно и удобно шофиране. Моделът е отличен с 5 звезди на C-NCAP тест за безопасност, като качеството му е подчертано и от редица награди, включително и отличието "Модел на годината” за 2012 г. в Китай. Автомобилът е и №1 по продажби в азиатската страна.

Седанът Great Wall Voleex C30 е премиерата, която най-силно ще заинтригува всички онези, които търсят нов, просторен и достъпен семеен автомобил с богато оборудване. Моделът се откроява с 510 литра багажно пространство. Задвижването е поверено на изцяло алуминиевият VVT бензинов двигател с обем 1,5 литра и 97 к. с. и 5-степенна ръчна скоростна кутия. Great Wall Voleex C30 има 5 звезди на C-NCAP тестове за безопасност. Пространството и богатото оборудване на седана осигуряват пълен комфорт, дори и при по-дълги пътувания, а системите за безопасност на автомобила правят удоволствието още по-пълно.

Премиерният Great Wall Voleex C20R е представител на компактните кросоувъри. Това е многофункционален градски автомобил с висока степен на безопасност и най-съвременни технологии, като притежава и офроуд възможности. Great Wall Voleex C20R се откроява с много спортни елементи, които са характерни за SUV автомобилите. Безопасността се гарантира от електрическа система за сервоусилване на волана (EPS), спирачен асистент (BA), дискови спирачки на четирите колела, АBS + EBD, две въздушни възглавници, електрически огледала за обратно виждане, електронен имобилайзер на двигателя, заден парк асистент и много други. Задвижването на Great Wall Voleex C20R е поверено на бензиновия VVT бензинов двигател с обем от 1,5 литра и мощност от 97 к. с. Впечатляващият пътен просвет е 172 мм и гарантира безпроблемно справяне с реалната градска среда и доста предизвикателства извън пътя. Стандартно Great Wall Voleex C20R е с 16-цолови алуминиеви джанти.

Българският автомобилен производител Литекс Моторс ще представи общо 6 автомобила Great Wall на открита площ от 275м. Сред експонатите са и успешните модели Steed 5, Hover H5 и Voleex C10. Всички бензинови модели Great Wall се предлагат от компанията с фабрична газова уредба, която намалява разходите за гориво с до 40%.

На 27 септември от 11,30 ч. часа на щанда на "Литекс моторс” в Пловдив” ще бъде връчена и наградата на победителя от организираната във Facebook игра "Спечели първия български автомобил Great Wall Voleex С10”. В състезанието, в което участваха над 2000 души, колата спечели 18-годишният Георги Тодоров от София.

Желаещите могат да посетят щанда на Литекс Моторс и Great Wall Motors от 24 – 29 септември, Международен панаир Пловдив, открита изложбена площ пред палата № 3, поле V.

 реклама