Литекс Моторс с две награди на световната дилърска конференция на GWM  3

Награждаването на българската компания съвпада с участието на Great Wall Motor на Автомобилен салон Пекин 2012
по статията работи: Теодора Пенева
Литекс Моторс с две награди на световната дилърска конференция на GWM
Снимка: Литекс Моторс

Литекс Моторс получи две награди по време световната дилърска конференция на своя партньор Great Wall Motor. Българската компания беше отличена на специална церемония в Пекин в две категории – "Най-добър завод за производство на автомобили Great Wall за 2011 г." и "Качествено изградена дилърска мрежа на Great Wall за 2011 г.". Наградите получиха търговският директор на Литекс Моторс г-н Иво Деков и директорът и постоянен представител на компанията в Китай г-н Антон Дончев.

На дилърската среща присъстваха над 120 делегати от цял свят, където се предлагат автомобилите Great Wall.

Награждаването на Литекс Моторс съвпада с участието на GWM на провеждащия се Автосалон Пекин 2012 г. Там водещият автомобилен гигант представи нов концептуален модел на високотехнологичен хибриден SUV автомобил под името Hover E. Моделът с двигател с мощност 180 кW е собствена разработка на компанията, като използва и слънчева енергия чрез соларни клетки за задвижването си. Hover E е изключително ефективен по отношение на консумация на енергия и истински "зелен" автомобил, който щади околната среда без компромис с мощността на динамиката при пътуване. Времето му за зареждане с електричество е сведено до 4 часа в домашни условия и 2 часа на зарядна станция. Отвътре е оборудван с модерна система за контрол с чувствителен на допир дисплей, от който водачът следи и контролира цялата работа на колата. Отвън Hover Е също е с модернистичен дизайн - с отварящи се нагоре врати и панорамен покрив.

На изложението Great Wall Motor представи и луксозния градски SUV автомобил Hover H7 с двигател с директно впръскване, 6-степенна автоматична скоростна кутия и задвижване 4х4. Новият модел акцентира върху лукс, комфорт и здравина едновременно. Сред функционалностите му са смяна на предавката от волана, круиз контрол, камера за задно виждане, електронно запаметяване за настройките на шофьорското място, преден и заден парк асистент. Устойчивостта на Hover H7 e осигурена от стоманена рама, системи за асистирано движение по наклон, предпазна част на предната и задната броня и др. Great Wall Motor демонстрира още Hover H6, Voleex C30 и Voleex C20, които през тази година очакваме да бъдат предложени и на пазара у нас. Компанията представи и напълно електрическия си автомобил Voleex C20 EV.

Щандът на Great Wall Motor, чиито автомобили се произвеждат и в завода на Литекс Моторс в България, e разположен на 2000 кв. м. площ и на него бяха изложени общо 20 автомобила, към които има огромен интерес от световните медии и посетителите на авто изложението в Пекин.

 реклама