Лазерните принтери и МФП Samsung A4 получават еко сертификат Blue Angel от германското правителство

От 35 г. сертификатът е водещ в избора на потребителите на екологично чисти продукти
по статията работи: Момчил Лалев
Лазерните принтери и МФП Samsung A4 получават еко сертификат Blue Angel от германското правителство
Снимка: Samsung

Samsung Electronics Co. Ltd. обяви, че черно-белите лазерни принтери и мултифункционални принтери (МФП), пуснати на пазара през 2013 г., са получили еко сертификата Blue Angel на германското Федерално министерство на околната среда. От 35 г. сертификатът Blue Angel е водещ в избора на потребителите на екологично чисти продукти.

Доверието в сертификата е толкова голямо, че той се е превърнал в минимум изискване за компаниите, които искат да участват в търгове за обществени поръчки за компании и правителства на страни-членки на ЕС. Наскоро сертификатът New Blue Angel беше обновен, за да включи и измерване на вредните частици и енергия/шум.

Samsung отговори активно на новите критерии, като промени тонера и дизайна на вътрешната система на своите принтери. В резултат на тези усилия 20 модела принтери и МФП, пуснати на пазара през 2013 г., получиха сертификата New Blue Angel – нещо, което нито една друга компания не е постигнала тази година за своята продуктова линия в сегмента на лазерните принтери А4.

"Работихме в тясно сътрудничество с колегите си в Германия, за да приспособим нашите принтери към новите тестови изисквания. Вярваме, че това ще ни даде предимство при кандидатстването за търгове за обществени поръчки, обявени от германски правителствени агенции и компании през 2014 г.”, каза Юсанг Юн, старши вицепрезидент на Sales and Marketing в Samsung Electronics.

"Гордеем се, че получихме еко сертификата New Blue Angel за нашите принтери и МФП, което е доказателство за твърдия ни ангажимент към устойчивостта на околната среда и създаване на екологично чисти разработки в целия жизнен цикъл на продуктите ни.”

През април 2013 г. 50 модела на Samsung бяха класирани в EPEAT – сертификатът на САЩ за екологична чистота. През юли лазерните цветни принтери и МФП А4 на Samsung от серията CLP-415/CLX-4195 също бяха отличени с наградата "Отлични постижения в енергийната ефективност” на Buyers Lab – водещ орган в тестването на устройства в САЩ.

 реклама