Къде ще чистят лицата на кампанията „Да изчистим България за един ден!” на 12 май

Специално студио преди bTV Новините ще съобщи първите резултати от деня на националното почистване
по статията работи: Лиляна Бончева
Къде ще чистят лицата на кампанията „Да изчистим България за един ден!” на 12 май
Снимка: bTV

Любимите лица от екрана на bTV и екипът на телевизията ще се включат в акцията "Да изчистим България за един ден!”, като почистят няколко местности в природен парк Витоша.

Звездите и екипите на българските сериали на bTV "Стъклен дом”, "Столичани в повече”, "Седем часа разлика”, както и лицата на предаванията "Комиците”, "Нека говорят…” и "Аламинут” ще чистят местността Дендрариум – Игликина поляна. На хижа Алеко ще се включат лицата и екипите на "Домашен арест”, "Гласът на България”, "Модерно”, "Търси се…”, "Кой е по-по-най”, "Кухнята на Звездев”, "Високи токчета” и "Часът на мама”.

Местността Белата вода ще почистят лица на "Шоуто на Слави”, както и водещите и екипите на радиостанциите bTV Radio, N-Joy, Z-Rock, Jazz FM, Classic FM и Melody.

Цялата редакция на bTV Новините ще чисти местността Златни мостове, заедно с предаванията "Преди обед”, Митко Цонев, "Хрътките” и "Код: Криминално”. Акцията за почистване започва в 10.30 часа и се очаква да приключи в ранния следобед.

Първите резултати от почистването в цялата страна зрителите на bTV ще получат в специалното студио "Да изчистим България за един ден!”, от 18.00 до 19.00 часа на живо по bTV от сцената пред НДК, с водещ Анна Цолова. В преки включвания от страната зрителите ще видят местата с най-много събран боклук. Кадри от подводно чистене ще покажат как стотици гмуркачи чистят морето, а снимки от хеликоптер ще дадат изглед от птичи поглед на хилядите доброволци на поход срещу боклука.

На живо с информация от акцията ще се включат Любен Дилов от Китен, Краси Радков от Велико Търново, а в студиото Ани Салич, която ще се върне от акцията за почистване в родния си град Благоевград, заедно с Емо Чолаков ще информират за кампанията в цифри, тонове боклук и брой доброволци. Пряко включване от Румъния, където на 12 май също се провежда национална акция по почистване, част от световната инициатива Let’s DO It World, ще покаже как са се справили нашите северни съседи. Специален гост на Ани Цолова в живото студио ще бъде звездата Ваня Цветкова, заедно с други любимци от българските сериали на bTV, както и певиците Бони и Ивана. На финала на студиото за зрителите на bTV ще пее група Бон-Бон.

Веднага след bTV Новините в 19.00 часа пряко по bTV започва грандиозният благодарствен концерт "Да изчистим България за един ден!” с водещи Виктория Петрова и Емо Чолаков.

 реклама