Концептуален модел на самоуправляем автомобил ще преобрази начина, по който хората работят  2

Регус планира поредната революция на работното място, която ще промени начина, по който хората работят, срещат се и пътуват
по статията работи: Данаил Казаков
Концептуален модел на самоуправляем автомобил ще преобрази начина, по който хората работят

Нова концепция за самоуправляем автомобил, плод на пространството между доставчикът на гъвкаво работно пространство Регус с Rinspeed, преобразява колата в напълно оборудван офис и място за срещи. Концепцията подкрепя стремежа на Регус да помага на хората да работят докато са на път и се присъединява към разрастващите се на брой локации на Regus Express в магистралната мрежа на Европа. Възможностите за работа от "трето място" (освен от офиса и от дома) могат да включват колата, както и други транспортни центрове.

Доставчикът на гъвкаво работно пространство Регус си партнира с Rinspeed за разработването на концептуалната кола XchangE, която ще бъде представена на автомобилното изложение в Женева през март. Пътуването с кола ще бъде времето, през което професионалистите ще правят бизнес; шофирането вече няма да представлява просто една пауза от работата или дома.

Иновативният дизайн на XchangE позволява на двете предни седалки да се сгъват назад, като така се образува мобилно работно място и място за срещи, предназначено за четирима души. Съвременната технология и информационно-развлекателните системи на колата позволяват на пътниците да се свързват с офиса си, да работят продуктивно или да правят презентации на лаптоп. Резултатът е едно удобно лично пространство, което превръща задръстванията по пътя към летището, например, в едно продуктивно време "в офиса".

Освен че помага на хората да правят бизнес в движение, самоуправляемата кола осигурява на професионалистите повече гъвкавост, що се отнася до работните им графици. Независимо къде се намират и в удобното за тях време, необходимостта от взимане на работа за вкъщи и пропускането на важни семейни мигове намаляват.

Вече е факт, че фирмите, предлагащи по-гъвкаво работно пространство на своите служители, виждат конкретни ползи от това. При проучване на Регус сред повече от 20 000 души в цял свят, 75% от бизнесмените твърдят, че тази гъвкавост по време на работа увеличава продуктивността.

Участието на Регус в концепцията XchangE допълва останалите иновации на компанията, подготвени с цел да помагат на хората за по-гъвкав начин на работа. Стратегията Regus Express вече представи бизнес съоръжения с пряк вход (walk-in business facilities), работни пространства на пътната и магистралната мрежа, както и други транспортни центрове, включително железопътни гари, бензиностанции на магистрали, а също - с партньорската подкрепа на Shell - бензиностанции в цял Берлин.

Андре Шарп, Директор глобални продукти и бизнес развитие в Регус, коментира следното: "Регус отдавна е ангажирана с развитието на Бъдещето на работата. Сега тази новаторска кола ще превърне загубата на време в продуктивност.

"Хората вече работят в движение, благодарение на Регус. Благодарение на XchangE, мрежата на Регус за трето работно пространство обхваща както самата кола, така и пътя. Един консултант или търговски представител може да е продуктивен в продължение на 7-8 часа всеки ден, използвайки превозно средство без шофьор, центровете на Регус по магистралите, както и нашата мрежа от бизнес центрове. Това е поредният пример за ангажираността на Регус към първата позиция в революцията на работното място."

Франк М. Риндеркнехт, основател и главен изпълнителен директор на Rinspeed Inc., добавя следното: "Автономните коли вече не изискват наблюдение на пътя от страна на шофьора, така че има възможност за по-ползотворно използване на тяхното време. Експертизата в подпомагане на по-продуктивната и гъвкава работа, прави Регус идеалният партньор за разработка на тази нова концепция."

Относно Регус:

Регус е глобален доставчик на работно пространство.

 

Неговата мрежа от повече от 1700 бизнес центрове в 100 страни осигурява удобни, висококачествени, напълно обслужвани работни места за хора, независимо дали става въпрос за няколко минути или няколко години. Компании като Google, Toshiba и GlaxoSmithKline избират Регус, за да могат да работят гъвкаво и да направят своя бизнес по-успешен.

 

Ключът към гъвкавата организация на работа е удобството, така че Регус е отворен, когато неговите 1,5 милиона членове искат подкрепа – градски центрове, квартали, търговски центрове и магазини, гари,.

сервизни пунктове по магистралите и дори обществени центрове.

 

Регус е основан в Брюксел, Белгия през 1989 г., централата му се намира в Люксембург и е посочен на Лондонската фондова борса. За повече информация вижте:

www.regus.com

Относно Rinspeed

Rinspeed е швейцарски аналитически център и лаборатория по мобилност за автомобилната индустрия в продължение на повече от тридесет и шест години. Иновации, визии и творчество, които винаги са в комбинация с емоции, водят до дълъг списък от ежедневно използвани и харесвани от автомобилистите по света продукти. Фантастичните концепции за мобилност, иновативните устройства, устойчивостта, широкообхватната мрежа и компетенциите, изложени в световните комуникации са част от основната дейност. Частна компания, управлявана от нейния основател - Франк М. Риндеркнехт. Rinspeed превръща бъдещето в реалност още днес. За повече информация, моля, посетете www.rinspeed.com

 реклама