Коника Минолта България сред „Най-зелените компании в България”

Опазването на околната среда е едно от най-важните предизвикателства и съществена част от управленската философията на компанията - The Creation of New Value
по статията работи: Данаил Казаков
Коника Минолта България сред „Най-зелените компании в България”

На 26 юни 2014 г. на официална церемония в хотел Силвър Хаус в гр. София, Коника Минолта България взе първа награда от конкурса "Най-зелените компании в България 2013”, организиран от b2b Magazine. Компанията е първенец в категорията Енергетика и Технологии. Като водещ производител на офисни и производствени системи за печат, Коника Минолта поема сериозно своята отговорност на корпоративен гражданин. Опазването на околната среда е едно от най-важните предизвикателства и съществена част от управленската философията на компанията - The Creation of New Value.

"Konica Minolta насърчава стратегиите за устойчиво развитие и се стреми да намали екологичното въздействие на продуктите си във всеки етап от жизнения им цикъл. Отговорността към света, в който живеем, е била винаги висш приоритет за компанията. Именно затова сме разработили множество патентовани функции и технологии, които минимизират въздействието на нашите продукти върху околната среда. Някои от тях са Simitri HD тонер, индукционно нагряване, система за рециклиране на тонера, ниски нива на консумация на енергия, по-малки опаковки и устойчива пластмаса. Наред с това сме носители на голям брой еко сертификати като Energy Star, Blue Angel, RoSH, EPEAT и редица други.

За нас е голяма чест да получим тази награда. Бих искала да благодаря от името на целия екип на Коника Минолта България на организаторите на конкурса, че насърчават устойчивите политики в компаниите и на журито за високата оценка! Ние от Коника Минолта България ще продължим да предлагаме най-зелените дигитални многофункционални устройства за печат на пазара.", каза Виржиния Георгиева, Маркетинг координатор в Коника Минолта България, когато прие наградата.

 реклама