Кметът на Бургас откри офис на Мусала Софт в морския град

Мусала Софт е бялата лястовица в Бургас, сподели кметът Димитър Николов
по статията работи: Момчил Лалев
Кметът на Бургас откри офис на Мусала Софт в морския град
Снимка: Мусала Софт

Кметът на Бургас Димитър Николов откри офис на българска софтуерна компания Мусала Софт в града. Офисът е първото подразделение на компанията извън централата в столицата София. 

Важни фактори, които фокусират вниманието върху града, са наличието на учебни заведения с потенциал в ИТ, устойчивото развитие на Бургас, добра инфраструктура, успешно реализираните и предстоящи проекти в публична, културна, социална и икономическа сфера.

Първите служители на Мусала Софт в Бургас са възпитаници на висшите учебни заведения в града и са преминали през внимателна селекция и тренинг програма в централния офис на компанията. Те вече работят по проекти на Мусала Софт за ключови клиенти. Към тях ще се присъединят дългогодишни служители на компанията, както и новоназначени.

"Приятна изненада за нас е проявеният интерес от бургазлии, работещи извън България, да се върнат в родния си град, след като разбраха за стъпването на Мусала Софт на морска земя" – сподели по време на откриването Елена Маринова, Президент на Мусала Софт.

Мусала Софт Бургас е интегрална част от компанията и благодарение на използваните модерни технологии, с помощта на които е изграден виртуален офис с непрекъсната аудио и видео връзка.

Димитър Николов, кмет на град Бургас, заяви: "Мусала Софт е бялата лястовица в Бургас. Черноморието успешно може да се превърне в ново ИТ ядро. Ние интензивно работим за устойчивото преобразяване на Бургас и превръщането му в привлекателна зона за капиталовложение в различни сектори и в място за реализация на младите хора.  До 2020 г. планираните инвестиции надхвърлят 400 млн. лв. Мусала Софт е част от добрите примери, които едновременно се възползват и допринасят за добрият имидж и просперитета на нашия град."

 реклама