Клиентите на УниКредит Булбанк могат да разполагат свободно с до 60% от средствата си в депозит "Под ръка"

За новопривлечените средства по депозита до 31 юли 2012 г. ще важат специални промоционални лихви
по статията работи: Петя Бързилска
Клиентите на УниКредит Булбанк могат да разполагат свободно с до
60% от средствата си в депозит "Под ръка"
Снимка: УниКредит

УниКредит Булбанк предлага нов депозит "Под ръка", който дава възможност на клиентите на банката да разполагат свободно с до 60% от средствата си. Новият продукт е създаден, за да могат клиентите да използват спестяванията си по всяко време на депозита без това да го нарушава и без да се губи част от начислената до момента лихва.

Депозит "Под ръка" може да бъде открит в три различни валути – лева, евро и долари за срок от 6 месеца. Минималното салдо за откриване на депозита е 2 000 лв. или 1 000 евро/долара. Освен това по всяко време клиентът може да довнася или превежда допълнителни суми по депозита. Свободно може обаче да се използва само 60% от сумата, с която е открит първоначално депозита. Например ако бъде открит депозит за сума от 10 000 лв., то са разрешени тегления до 6 000 лв.

Едно от най-големите предимства на депозит "Под ръка" е възможността да се извършват преводи от сметката му през Булбанк Онлайн, както и през мобилното банкиране на банката. Клиентите на УниКредит Булбанк могат освен това да се възползват от още една възможност – да изтеглят кредит, като използват за обезпечение средствата по депозита. Лихвата по самия депозит се изплаща в края на периода.

"Депозит "Под ръка" е подходящ за всеки депозант, който търси атрактивна лихва за спестяванията си, но същевременно иска да разчита на тях по всяко време в случай на нужда. В действителност едно от най-големите предимства на този депозит, особено за тези наши клиенти, които използват съвременните електронни канали за разплащане, е достъп до средствата по сметката чрез Интернет банкиране. И нещо повече – за да им бъдат наистина "под ръка", ние им даваме възможността да разполагат със тях и през мобилния си телефон чрез услугата Булбанк Мобайл", обясни Екатерина Кирилова, директор "Маркетинг и клиентски сегменти" в УниКредит Булбанк.

За новопривлечените средства по депозит "Под ръка" до 31 юли 2012 г. ще важат специални промоционални лихви. В зависимост от сумата на депозита годишните лихвени проценти достигат до 4% за депозити в лева, до 3.80% за депозити в евро и до 3% за депозити в щатски долари.

През първото тримесечие на тази година привлечените средства от физически лица по срочни депозити в УниКредит Булбанк (без разплащателни и спестовни сметки) са се увеличили с 12% до 2.56 млрд. лв. спрямо същия период на 2011 г. От тази сума малко над 519 млрд. лв. са по депозитни сметки на частни клиенти. На годишна база спестяванията на този сегмент клиенти в банката са нараснали с 18%.

 реклама