Карлсберг пуска у нас специална серия бира за Евро 2012

Първите колекционерски бутилки са за Боби Михайлов, Димитър Пенев и Христо Стоичков
по статията работи: Нели Минчева
Карлсберг пуска у нас специална серия бира за Евро 2012
Снимка: Carlsberg

Специалната серия на Карлсберг, посветена на ЕВРО 2012, вече е достъпна и за феновете в България.

В чест на голямото футболно събитие тази година пивоварната пуска легендарната бира в бутилка (0,5 л) и кен (0,5 л) със специален футболен дизайн с логото на първенството. Самото пиво запазва традиционната си рецепта и алкохолно съдържание от 5%.

Първите бутилки от новата ЕВРО 2012 серия Карлсберг България изпрати на три български футболни легенди – Борислав Михайлов, Димитър Пенев и Христо Стоичков. По този начин компанията изразява уважението си към заслугите им за първото в историята класиране на българския национален отбор за европейското първенство през 1996 година.

Същия специален подарък получи и легендарният вратар на Дания и Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел, който стана официален посланик на Карлсберг за ЕВРО 2012.

От февруари бутилките и кеновете от специалната серия на Карлсберг ще се предлагат в магазините и в заведенията у нас, като цената няма да се променя. Месец преди старта на първенството най-верните футболни и бирени фенове пък ще могат да се сдобият и с колекционерската ЕВРО 2012 чаша. Тя ще се предлага в ограничени количества в пакет заедно с 3 бутилки Карлсберг.

"Надяваме се с новата ЕВРО 2012 визия на Карлсберг феновете у нас да се почувстват част от голямата емоция на първенството. Нещо повече, на всички българи Карлсберг дава и шанс да играят за билети и да гледат мачовете на живо. А защо не и да спечелят голямата награда - да се срещнат лично с най-добрия играч на финала на ЕВРО 2012, да му връчат приза Carlsberg Man of the Match и така да влязат в историята на световния футбол”, обясни Мариан Дочев, Бранд мениджър в Карлсберг България.

Всички запалянковци, включително българите, могат да участват в надпреварата, като отговарят на периодично отправяните към тях предизвикателства и на викторините с футболни въпроси на страницата на Карлсберг във Facebook. През февруари топ феновете ще влязат в директен сблъсък за голямата награда – да се срещнат лично с най-добрия играч на финала на ЕВРО 2012, за да му връчат приза Carlsberg Man of the Match. За целта участниците ще бъдат изправени пред нови предизвикателства, в които да докажат познанията си за играта и желанието си да бъдат част от Европейското първенство.

За Carlsberg и футбола

Carlsberg е един от най-дългогодишните спонсори на Европейското първенство по футбол, като партньорството стартира през 1988 година и продължава и досега. Carlsberg e официален партньор на UEFA EURO 2012™.

Марката има сериозни традиции в подкрепата на този спорт като спонсор на национални отбори и едни от най-сериозните международни футболни събития. От 70-те години на миналия век Carlsberg е първият спонсор на датския национален отбор по футбол и националното първенство.

Carlsberg подкрепя и клубния футбол с широк спектър от партньорства в Европа, сред които дългогодишното сътрудничество с Liverpool FC и наскоро обявените договори с Arsenal и Tottenham Hotspur в Англия, FC Copenhagen, OB-Odense в Дания, Hamburg SV, Hertha Berlin, FC St. Pauli в Германия, FC Porto в Португалия и др.

За Carlsberg Group

Carlsberg Group е един от водещите производители на бира в света, със сериозно портфолио от марки бира и други напитки. Carlsberg е една от най-популярните марки бира в света, а заедно с Tuborg е сред шестте най-успешни бранда в Европа. В Carlsberg Group работят над 43 000 служители, а продуктите на компанията се предлагат на над 150 пазара. През 2010 г. Carlsberg Group продаде над 135 хектолитра бира или около 40 млрд. бутилки годишно.

 реклама