Как Samsung гарантира сигурността на вашите смарт телевизори

Samsung Electronics се ангажира всички телевизори и продукти на компанията да предлагат интернет свързаност до 2020 г.
по статията работи: biznews.bg
Как Samsung гарантира сигурността на вашите смарт телевизори

Samsung Electronics се ангажира всички телевизори и продукти на компанията да предлагат интернет свързаност до 2020 г. За успешната реализация на поетия ангажимент, Samsung работи усилено, за да гарантира сигурността на всяко устройство и на личните данни на потребителите. Смарт телевизорите на Samsung предпазват и защитават информацията на потребителите.

Сигурността е основен приоритет на Samsung, като компанията е първия производител на смарт телевизори, който получава сертификат от International Security Standard Common Criteria (CC) в две последователни години. Подобно на банките, които използват множество нива на сигурност, смарт телевизорите на Samsung предлагат триетапен модел, за да гарантират възможно най-добрата защита на потребителите. Решението работи чрез внедряване на защитни функции на три различни етапа, включващи платформата, приложението и хардуера.

Етап 1: Платформа 

В началния етап на сигурността на платформата, важните данни, като потребителски акаунт и парола, се криптират, преди да бъдат съхранени. Когато информацията се комуникира с външни сървъри, платформата използва стандартен процес на криптиране, за да предотврати кражбата на данните. Освен това, тя открива и блокира зловредните приложения и неоторизираните файлове, които се опитват да получат достъп до устройството. Всичко това спомага за запазването на стабилната операционна среда на смарт телевизорите.

Когато се свързват с даден сървър, смарт телевизорите на Samsung първо проверяват автентичността на сертификата, предаван от сървъра. След това те създават криптирани ключове, които се използват за комуникация със сървъра. По време на обмена, цялото съдържание е криптирано, за да се предотврати подслушването и модифицирането на данни и да се премахне възможността за неоторизиран достъп до потребителска информация.

Платформата на смарт телевизорите на Samsung открива и блокира различни атаки, които застрашават операционната среда на телевизора. Използвайки технологията за сигурност на платформата, стабилните операционни среди, в които смарт услуги могат да работят сигурно, блокират достъпа на неупълномощени кодове до телевизора, както и атаките върху уязвими места в платформата. 

В допълнение, смарт телевизорите на Samsung използват защитената виртуална клавиатура "Secure Keyboard", за да предпазят личната информация на потребителите, като номера на кредитни карти и пароли.

Етап 2: Приложение

По отношение на приложението, смарт телевизорите на Samsung използват анти-зловреден софтуер, за да предпазят мрежата от външни атаки. Този етап цели да блокира достъпа на фишинг сайтове до устройствата и да открива инфекции в резултат на зловреден код.

Смарт телевизорите на Samsung използват различни функции за сигурност в своя уеб браузър, заедно с функцията Smart Security, за да се гарантира безопасното използване на интернет базирани услуги. Уеб браузърът на смарт телевизорите на Samsung се отличава с функция за сигурност, която генерира изскачащи съобщения, когато потребителите кликнат върху съмнителни сайтове. Това може да предотврати изтичането на лични данни чрез скрити фишинг или зловредни сайтове.

Смарт телевизорите на компанията използват и "ваксина" срещи зловреден софтуер, която предотвратява работата на вредните кодове, непрекъснато следи системата и анализира информацията, свързана със зловредни файлове. В допълнение, защитата на мрежата възпрепятства всякакви външни атаки.

Samsung наскоро представи и подобреното приложение за защита "McAfee Security for TV” за своите смарт телевизори. Щом бъде активирано, приложението започва непрекъснато да следи за зловреден софтуер, осигурявайки максимално спокойствие за потребителите. 

Етап 3: Хардуер

В заключение, чрез третата хардуерна фаза, смарт телевизорите на Samsung предлагат независимо и мощно решение за сигурност, базирано на чип архитектура. По този начин се предотвратява изтичането на информация чрез разделяне на физическото пространство в хардуера, за да може основният софтуер да функционира. В допълнение, с помощта на хардуер базиран процес на удостоверяване, смарт телевизорите работят само с надеждната Tizen платформа. Сигурната технология със стабилна основа на хардуерно ниво гарантира устойчивостта на платформата и приложенията на смарт телевизорите.

Samsung осъзнава, че сигурността и доверието са от решаващо значение при избора на смарт телевизор и че доверието зависи от безопасната и надеждна свързаност. Следващият телевизор, който ще закупите, най-вероятно ще бъде смарт, а триетапният модел за безопасност е само един от начините, по които Samsung осигурява защита на личните данни на потребителите. 

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален информационен сайт news.samsung.com.

 

 реклама