Италианският фестивал на красотата приобщава хора в неравностойно положение

Съпругата на посланика на Италия г-жа Криста Контичели ще пререже лентата на 23-тия международен моден форум
по статията работи: Данаил Казаков
Италианският фестивал на красотата приобщава хора в неравностойно положение

С настъпването на първа пролет стартира 23-тият Италиански фестивал на красотата и прическата в Международен панаир – Пловдив. Церемонията е насрочена за 21 март, петък, от 10:00 часа в Палата 2, съобщиха организаторите от "Christian of Roma Group" и Сдружението на българските фризьори.

Хора с увреждания на зрението и слуха са сред специалните гости на международния форум. В това издание социалният акцент е фокусиран върху приобщаването на гражданите в неравностойно положение към красотата и модата. Поканени са председателят на Съюза на глухите в България Васил Панев и председателят на Националната асоциация на слепо-глухите у нас Димитър Парапанов.

Лентата ще пререже съпругата на италианския посланик у нас Н. Пр. Марко Контичели – г-жа Криста Контичели. На тържествената церемония ще прозвучат химните на България и на Италия.

Специални гости ще бъдат съпругата на посланика на Беларус у нас Н. Пр. Владимир Воронкович – г-жа Татяна Воронкович, почетният консул на Италия в Пловдив Джузепе Ди Франческо, председателят на Асоциацията на италианските предприемачи у нас Пиетро Луиджи Гия.

По традиция официални гости на събитието ще бъдат представители на областната и общинска администрации и на Международен панаир – Пловдив.

Международният моден форум ще бъде открит с арии в изпълнение на комедийния актьор Руслан Мъйнов, тенора Калуди Калудов и сопраното Анна Дитри.

В програмата на трите фестивални дни са предвидени революционни демонстрации на техники и продукти за подстригване, оцветяване и стилизиране, безплатни консултации за абитуриенти от именити италиански стилисти, както и атрактивни конкурси за фризьорство и грим.

 реклама