Иста България приключи в София проекта "Енергийна ефективност и екология в детските градини"  3

Над 700 деца в три града на страната участваха в образователната инициатива на дружеството за дялово разпределение
по статията работи: Лиляна Бончева
Иста България приключи в София проекта "Енергийна ефективност и екология в детските градини"
Снимка: иста България

С открит урок в 8 ОДЗ "Таврия” в столичния район "Красно село” дружеството за дялово разпределение Иста България приключи в София образователния проект "Енергийна ефективност и екология в детските градини”. По време на проекта 70 деца от предучилищните групи в "Таврия” се запознаха в детайли с начините за пестене на топлинна и електрическа енергия, вода и как да оползотворяват отпадъците. Наученото представиха пред гостите на открития урок – Бойка Валева, ръководител "Топлинно счетоводство” в Иста България, Елизабет Павлова, представител на "Топлофикация София” и други представители на компетентните институции.

Над 700 деца в 9 детски градини в София, Пловдив и Плевен се включиха в образователната инициатива на Иста България. Проектът на дружеството за дялово разпределение има за цел да възпита у младото поколение отговорно отношение към природата и опазването на околната среда, поведение, което да щади използването на природните ресурси, както и познания за енергийната ефективност. Инициативата "Енергийна ефективност и екология в детските градини” е част от политиката на иста България за корпоративно-социална отговорност.

Първият етап на проекта обхваща обучението на децата по специално изработени учебни материали и помагала. Пръв приятел на децата по време на обучението е символът на проекта Познайко (зеленото човече). Вторият етап, с който и приключва проектът във всяка детска градина, е откритият урок, на който се канят родители, представители на местната власт и компетентните институции. А актьорите от театър "Екосцена" представят пред децата специално разработено по темата представление.

Домакин на проекта в Плевен на 15 март 2012 г. са детските градини "Щурче” и "Слънце”.

Иста предлага иновативни и устойчиви решения за енергийна ефективност в сградите. Дружеството за дялово разпределение е базирано в Есен и е лидер на световния пазар в разпределянето и изчисляването на енергията на базата на потреблението на енергия, вода и странични разходи. Услугите, които предлага на собствениците на недвижимо имущество и на енергийните компании, покриват не само доставката и инсталацията на отчитащо устройство, но и дялово разпределение, както и анализ на енергийните данни. Освен класическите услуги, Иста разработва устойчиви решения в областта на енергийния мениджмънт за съхраняване на ограничените ресурси. В компанията работят 4600 служители в 25 страни. Фирмата предоставя услуги в над 11 милиона сгради (жилищни и търговски площи). В Германия над 1200 служители на 26 места се грижат за клиенти в близо 4.3 милиона помещения. У нас фирма Иста България ЕООД започва дейността си през 1995 г. под името Рааб Кархер Енерги Сервиз. Компанията обслужва клиенти в София, Пловдив, Перник, Варна, Плевен и Шумен. Стремежът на Иста България е да бъде максимално близо до клиентите си и да предлага качествени услуги и надеждни уреди, отговарящи на нуждите на клиентите. Именно това я прави една от най-предпочитаните компании за дялово разпределение в България.

 реклама