Иста България инвестира в обучение за енергийна ефективност и екология на деца от детските градини

Първият открит урок беше в ЦДГ 55 „Веселина” в София
по статията работи: Нели Минчева
Иста България инвестира в обучение за енергийна ефективност и екология на деца от детските градини
Снимка: иста България

Дружеството за дялово разпределение иста България инвестира в мащабен проект за обучение на децата от детските градини в страната. Проектът "Енергийна ефективност и екология в детските градини” е част от политиката на иста България за корпоративно-социална отговорност.

В контекста на проблема за глобалното затопляне, необходимостта от енергийно-ефективно отношение и опазване на околната среда и земните ресурси, дружеството за топлинно счетоводство стартира инициатива за обучение на най-младите членове на нашето общество в отговорно поведение към природата.

Днес, 7 декември 2011 г., по време на открития урок, 92 деца от ЦДГ 55 "Веселина” в столичния район "Слатина” показаха наученото за енергийната ефективност и екологията. Символът на проекта Познайко по време на цялостното обучение помагаше на децата да научат как да пестят електро- и топлоенергия, как да изхвърлят отпадъците разделно, как да опазват околната среда. С много песни, танци и усмивки приключи първият открит урок по проекта, на който присъстваха заместник-кметът на район "Слатина” г-жа Станка Методиева, г-жа Надежда Каменова - член на Сдружението на директорите в средното образование в РБ, управителят на иста България г-жа Ася Ангелова и други гости. Актьорите от театър "Екосцена” зарадваха малчуганите със специално разработено по темата представление.

Проектът "Енергийна ефективност и екология в детските градини” на иста България се реализира в 9 детски градини – 5 в София, 2 в Пловдив и 2 в Плевен. Продължителността му е 2 месеца и е разделен на два етапа. След приключване на първия етап, който включва практическо обучение на децата как да бъдат отговорни към опазването на околната среда, се провежда открит урок. Предстоят още 8 открити урока, посветени на енергийната ефективност. Утре, 8 декември 2011 г., открит урок ще се проведе в ОДЗ 47 "Незабравка” в "Люлин” 6.

ista България е дружество за дялово разпределение и енергиен мениджмънт. Компанията, базирана в германския град Есен, е световен лидер на пазара за разпределението и изчисляването на енергия, и работи в България от 1995 г. Дружеството предлага иновативни и устойчиви решения за енергийна ефективност в сградите. Услугите, които предлага на собствениците на недвижимо имущество и на енергийните компании, покриват не само доставката и инсталацията на отчитащо устройство, но и дялово разпределение, както и анализ на енергийните данни.

Освен класическите услуги, ista разработва устойчиви решения в областта на енергийния мениджмънт за съхраняване на ограничените ресурси. В компанията работят 4600 служители в 25 страни. Фирмата предоставя услуги в над 11 милиона сгради (жилищни и търговски площи). През 2010 г. Групата ista отчете продажби на стойност 677 милиона евро. В Германия над 1200 служители на 26 места се грижат за клиенти в близо 4.3 милиона помещения. У нас фирма иста България ЕООД обслужва клиенти в София, Пловдив, Перник, Варна, Плевен и Шумен. Стремежът на иста България е да бъде максимално близо до клиентите си и да предлага качествени услуги и надеждни уреди, отговарящи на нуждите на клиентите. Именно това я прави една от най-предпочитаните компании за дялово разпределение в България.

 реклама