Инвестират 41 милиона долара в софтуерната компания с развоен център и в София - eCommera  2

През 2013 софтуерът на компанията е обработил и анализирал онлайн поръчки за повече от 3 милиарда долара в 32 страни.
по статията работи: Данаил Казаков
Инвестират 41 милиона долара в софтуерната компания с развоен център и в София - eCommera

eCommera, водещ доставчик на софтуер за електронна търговия, улесняващ вземането на решения и управлението на поръчки при мултиканални дистрибутори и търговски представителства, обяви, че компанията си осигурява допълнително финансиране на стойност 41 милиона долара. Средствата са част от т.нар. трети рунд на инвестиции и са едни от най-големите в своята категория. Инвеститори са Dawn Capital, West Coast Capital, Frog Capital, ePlanet Capital, WPP и новия партньор Wti.

Средствата ще бъдат използвани за глобалното разрастване на компанията, включително в България, и за разработка на следващо поколение интелигентни решения, специално за ритейл пазара. Инвеститорите виждат бъдещето на 15 трилионния пазар именно в тези решения, които комбинират аналитичните услуги в големите масиви от данни със софтуер, работещ едновременно онлайн, на мобилни устройства и като инсталация на ниво операции. По този начин търговците получават уникална възможност да оптимизират разходите си и увеличат печалбата като продават и осигуряват безпроблемно изпълнение на поръчките във всяка една точка по света.

Основаната през 2007 г. eCommerа отчита бърз растеж и влиза във фазата на допълнителното инвестиране като една от най-бързо развиващите се компании в своя сегмент със съставна годишна норма на растеж (CAGR индекс) от 46 процента за последните три години. Основната причина за отличните показатели е нарастващото търсене на решенията на компанията, която прибави над 20 нови търговци на дребно и търговски представителства към списъка с клиенти само през 2013 година.

Днес eCommera предлага на своите клиенти платформи за управление и анализ на големи масиви от данни, оптимизация на поръчките и помощ при вземането на важни бизнес решения, както и цялостни, облачно базирани системи за електронна търговия. Тези решения са ключов компонент в успеха на над 70 водещи търговци на дребно и световни марки в 32 страни, които се доверяват на компанията за управление на операциите към потребителите онлайн, през мобилни устройства и на място в търговските локации. Сред клиентите на eCommera са ASDA, House of Fraser, Neiman Marcus, Brooks Brothers, Lifetime Brands, Bouclair и Clarins.

"Новината за допълнителното финансиране и доверието на инвеститорите идва закономерно вследствие отличното развитие на компанията през последните три години. Изключително сме щастливи от факта, че съществен принос за това има и българският екип на eCommera, който е най-големият за компанията." каза Слави Славов, Мениджър на eCommera за България. "Инвестицията ще стимулира разрастването на компанията във всички локации, включително и в България.”

"Получаваме подкрепа от инвеститори, които добре разбират силата на данните в разрешаването на проблемите, пред които са изправени търговците на дребно." коментира Андрю McGregor, CEO на eCommera. "Виждаме страхотна възможност в момент, в който ритейл пазара навлиза в нова фаза и е готов да оперира със софтуер и системи от следващо поколение. eCommera вече е една от най-големите софтуерни компании за облачно базирани решения и услуги на европейския пазар като тази инвестиция ще ни позволи да ускорим растежа в световен мащаб."

Признание за технологичните иновации и бързо разрастващия се бизнес на eCommera бе включването на компанията за три поредни години в престижната класация Sunday Times Tech Track 100, както и в подкрепяната от Правителството на Великобритания програма Future Fifty. През 2013 г. клиентите на дребно на eCommera отчитат средно увеличаване на онлайн трафика си с 42 процента.

За повече информация посетете www.ecommera.com

Повече за еCommera

еCommera е водещ доставчик на софтуер за електронна търговия, улесняващ вземането на решения и управлението на поръчки при мултиканални дистрибутори и търговски представителства. Компанията помага на своите клиенти да преодолеят ограниченията на технологичната сложност и недостигащия ресурс от време и експертиза, за да се възползват максимално от предимствата на новата ера в онлайн продажбите.

SaaS решенията на еCommera, в комбинация с богат опит в ритейла и уникална методология, осигуряват на клиентите нужната функционалност, аналитична информация, набор от препоръчителни действия и ръководства за управление с цел подобряване на търговските резултати, по-голяма ефективност на операциите и увеличение на печалбата на всеки етап от развитието на бизнеса.

eCommera поддържа повече от 130 сайта за електронна търговия за свои клиенти в 32 страни. Компанията има над 70 клиента, сред които международни марки като ASDA, Brooks Brothers, Clarins, Coty, FitFlop, Hamleys, House of Fraser, Jaeger, REVOLVE clothing, Space NK и други.

Повече за еCommera в България

eCommera открива офис в България през 2007г. Екипът в София е най-големият за компанията в световен мащаб като отчита около 30% ръст на годишна база. Към момента в българския офис работят повече от 150 висококвалифицирани софтуерни специалисти, разпределени в няколко отдела: QA, Development, Technical Support, Business Roles, Administrative. Тук са позиционирани водещите екипи на компанията, отговорни за разработката и тестването на ключовите решения на eCommerа.

В България се създават и управляват онлайн магазините за клиенти като London 2012 Olympics Store, Clarins,TM Lewin, House of Fraser, ASDA Direct, както и основната разработка на преизползваема платформа и продукти за взимане на интелигентни решения.

 реклама