Изпълнителният директор на Банка ДСК получи престижната награда „Андраш Фай“

Диана Митева е отличена заради резултатите от внедряването на проекта „Частно банкиране“
по статията работи: Нели Минчева
Изпълнителният директор на Банка ДСК получи престижната награда „Андраш Фай“

Изпълнителният директор на Банка ДСК Диана Митева бе отличена с престижната унгарска награда "Андраш Фай". Тя ѝ бе присъдена като признание за нейната успешна работа и резултати при внедряването и утвърждаването на проекта "Частно банкиране" на Банка ДСК.

Призът на г-жа Митева ѝ бе връчен лично от д-р Шандор Чани, председател на Борда на директорите и главен изпълнителен директор на унгарската Банка ОТП, по време на тържественото честване в Будапеща на Световния ден на спестовността. В церемонията в Будапеща участва и г-жа Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

Носител на отличието "Андраш Фай" през последните няколко години са били г-жа Виолина Маринова, изпълнителните директори на Банката, Доротея Николова и Мирослав Вичев, както и главният регионален мениджър на РЦ Плевен Детелина Николова.

Наградата в памет на Андраш Фай – бащата на спестовното движение в Унгария, е учредена през 1984 г. от Банка ОТП. Изтъкнат реформатор от XIX век, Андраш Фай е създал през 1840 г. историческия предшественик на Банка ОТП – Първа Пещенска национална спестовна каса.

 реклама