Изи Кредит e най-популярната марка при небанковите заеми

Клиентите на компанията са сред най-доволните кредитополучатели в Източна Европа, сочат още данните на маркетинговата агенция
по статията работи: Данаил Казаков
Изи Кредит e най-популярната марка при небанковите заеми

Изи Кредит (Еasy Credit) е най-разпознаваемата марка сред заемите, отпускани от небанкови финансови институции. Това сочи национално проучване на маркетинговата агенция ТНС ББСС, провеждано всяко тримесечие сред 1000 пълнолетни българи.

Към края на 2013 г. при споменаването на "бърз заем", 24% от българите се сещат на първо място за Изи Кредит, което прави компанията водеща марка в съзнанието на потребителите.

Декември 2013: Най-разпознаваемите марки при бързите заеми по показателя "първа спомената марка”, измерващ с коя марка се асоциира даден продукт (в %).

1196125

Източник: Регулярно национално проучване на ТНС ББСС

Изи Кредит изпреварва значително своите конкуренти и по останалите критерии за разпознаваемост – близо половината от интервюираните заявяват, че са чували за марката Easy Credit, а 73% от запитаните я посочват като най-разпознаваемата от списък с конкуретни марки в сегмента на небанковите парични заеми.

Най-разпознаваемите марки при бързите заеми по показателите "обща спонтанна запознатост" и "запознатост с подсказване" (в %).

1196124

Източник: Регулярно национално проучване на ТНС ББСС

Друго национално проучване на ТНС ББСС сочи, че клиентите на Изи Кредит са сред най-удовлетворените, сравнено с подобни компании в Източна Европа. Освен това половината от тях са готови да препоръчат услугите й на близки и познати, сочат още данните на агенцията. По специален показател (TRI*M индекс), измерващ степента на обвързаност на клиентите с компанията, Изи Кредит достига стойност 86, което я нарежда сред най-високо оценените доставчици на финансови услуги в региона. Компанията е харесвана заради персоналното обслужване, което предоставя чрез своите кредитни консултанти и бързината при отпускането на заемите.

Междувременно все повече българи ползват услугите на Изи Кредит, достъпни чрез 3000 кредитни консултанта и 1900 клона на "Български пощи” ЕАД. За изминалата 2013 г., компанията е отпуснала 206 756 заема при 179 667 за предходната година. Освен в България, Изи Кредит развива бизнес в Румъния и Украйна. През тази година компанията планира да стъпи и в Полша.

 

За Изи Кредит

Изи Кредит, както е по-известна "Изи Асет Мениджмънт” АД, е една от водещите компании за потребителски кредити в България. Дружеството развива дейност в над 1200 населени места в страната, като специфичното е, че заемите се дистрибутират чрез кредитни консултанти – към момента 3000 на брой, които посещават кандидатите директно в техния дом, в удобно за тях време. Кредитите се погасяват чрез фиксирани вноски, събирани от консултантите на компанията отново в дома на клиента. Продуктите на компанията са: Easy Credit - за суми от 100 до 3000 лв., срок на погасяване от 8 до 43 седмици, със седмични погасителни вноски; Кредит Пенсионер – предназначен за хората в пенсионна възраст, за суми от 100 до 1 500 лв. със срок за погасяване от 3 до 12 месеца, с месечни погасителни вноски; Easy Month - за суми от 200 до 2 500 лв., срок на погасяване от 4 до 8 месеца, с месечни погасителни вноски; Easy Max – за хора на трудов договор, за суми от 500 до 5 000 лв., с двуседмични намаляващи погасителни вноски; Изи Кредит в Български пощи – услуга "14-та заплата” за работещи за суми до 3000 лв. с двуседмични погасителни вноски и услуга "14-та пенсия" за пенсионери за суми до 1500 лв. с месечни погасителни вноски. Изи Кредит развива дейност също в Румъния и Украйна, предстои да стартира бизнес в Полша и е единствената българска небанкова финансова институция с дейност на външните пазари.

 реклама