ИНОВАЦИИТЕ, интегрирани в елегантните Samsung Hospitality телевизори, създават допълнителни удобства за туристите  3

Серията телевизори Samsung 590 Smart Hospitality с H-Browser платформа са решение, разработено в партньорство с водещия доставчик на технологии за хотелиерството – Guest-Tek
по статията работи: Данаил Казаков
ИНОВАЦИИТЕ, интегрирани в елегантните Samsung Hospitality телевизори, създават допълнителни удобства за туристите

В началото на разгара на летния сезон хотелите се готвят за посрещането на хиляди туристи. Конкуренцията в този бизнес налага постоянно въвеждане на нови и нови удобства, които да привличат гостите. Samsung предлага решение за хотелиерите, което им дава предимство и улеснява осигуряването на ТВ забавление в стаите на техните посетители. Технологията, на която три от най-големите вериги хотели в Чикаго са се доверили, е Samsung Smart TV с H-Browser платформа.

Серията телевизори Samsung 590 Smart Hospitality с H-Browser платформа са решение, разработено в партньорство с водещия доставчик на технологии за хотелиерството – Guest-Tek. H-Browser предлага истинско Smart TV преживяване за гостите на хотелите, предоставяйки безплатното и по заявка (VOD) видео съдържание, достъпно чрез интерактивна програма за употреба. Най-важното е, че решението елиминира нуждата от цифрови декодери, тъй като телевизорът си взаимодейства директно с контролния център в системата за кабелна телевизия (където различните сигнали се събрат и се контролират, преди да бъдат въведени в кабелната мрежа).

Разработчиците също така са искали да намалят първоначалните разходи и разходите за поддръжка, както и да се подготвят устройствата за бъдещето, за да са в крак с бързо развиващите се технологии и с изискванията на клиентите.

H-Browser е разработена като част от продължаващото партньорство на Samsung с Guest-tek, която предлага на хотелите рационализирана, сигурна и напълно функционираща система, изцяло доставена чрез IP. Вградена в тънките и елегантни Smart Hospitality телевизори на Samsung, H-Browser е уникална платформа, даваща възможност на хотелиерите да създават персонализирани потребителски интерфейси, използвайки HTML5 стандарта с поддръжка на Flash. Тя осигурява динамични възможности за управление на съдържанието, предоставяйки го безплатно и по поръчка (VOD). Платформата също отключва вградената процесорна мощ на телевизора на Samsung, за да осигури по-бързо сменяне на каналите и по-добра реакция.

Чрез премахването на декодера тънкият и елегантен дизайн на телевизора вече не се закрива от най-различни външни устройства, което спомага за красивия и компактен интериор на стаите. "От естетическа гледна точка телевизорите придават подреден и чист вид” – споделя хотелиер от Чикаго – "Повечето телевизори са грубовати, тежки. Samsung е като дигитално произведение на изкуството в рамка”.

Сериите хотелски телевизори Samsung 590 разполагат с директно осветяваща LED технология, която осигурява висока яснота на картината, ярък контраст с наситено черно, естествени цветове и изострени детайли. LED технологията има и допълнителна полза за значителното пестене на енергия – над 30 на сто по-малко изразходвана енергия в сравнение с подобни CCFL модели със задна подсветка.

Когато телевизорът се включва, гостът бива посрещнат от логото и персонализирания потребителски интерфейс на хотела, в когото е отседнал. Интерактивният програмен справочник позволява на гостите да намират каналите и функциите лесно и удобно.

В допълнение технологията намалява разходите за труд. Инсталирането на декодер отнема около 25 минути в една хотелска стая. Техникът трябва нагласи устройството и да настрои кабелите. За по-големите хотели тези разходи се натрупват лавинообразно. С H-Browser всички тези разходи директно отпадат. Най-значителните спестявания обаче идват от текущата поддръжка, която изцяло се осигурява автоматично от платформата и телевизора. Системата на Samsung може да бъде настроена да се рестартира всеки път, когато гостът я изключва. Така се почиства кеш паметта и се намалява шансът за проблеми, които може да изискат услугите на IT специалист.

Йонас Таненбаум, вицепрезидент, отговарящ за хотелиерските телевизори в Samsung Electronics America, казва, че за успеха на проекта най-голямо значение имат ключовото сътрудничество и желанието да се върви все по-нагоре, измествайки граници и ограничения. "Решението Samsung Smart TV, задвижено от Guest-Tek, предоставя уникално мултимедийно изживяване и се доказва като пригодена за бъдещето, изключително ефективна технология.”

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 286 000 души в 80 страни, а годишните ни продажби са 216,7 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com.

 реклама