Звездно жури ще определи победителите в третия M-Tel Media Masters

Още една седмица Центърът за развитие на медиите ще приема журналистически творби за конкурса
по статията работи: Нели Минчева
Звездно жури ще определи победителите в третия M-Tel Media Masters
Снимка: М-Тел

Топ журналист, медийни експерти и писател са журито в третото издание на журналистическата надпревара M-Tel Media Masters. Шестима души са в екипа, който ще оценява конкурсните материали, изпратени за участие тази година.

В състава на журито са топ журналистът Елена Йончева; преподавателят в Нов български университет и ПР експерт Десислава Бошнакова; почетният председател на Центъра за развитие на медиите Огнян Златев; писателката Ваня Щерева; основателят на Webit, експерт дигитален маркетинг и автор на книгата "Властта на хората – новият маркетинг" Пламен Русев.

И тази година журито на M-Tel Media Masters ще има чуждестранен член – американката Маргарет Съливан. Тя е с дългогодишна журналистическа практика в редица печатни издания, има богат опит като специалист по връзки с медиите както в САЩ, така и в чужбина, работила е като прессекретар в администрацията на президента Джордж Буш, била е председател на Националния пресклуб във Вашингтон, както и изпълнителен директор на Американската национална комисия за ЮНЕСКО. Завършила е история и журналистика в Станфордския университет и е специализирала в Харвард.

Още една седмица Центърът за развитие на медиите ще приема журналистически материали за конкурса. Крайният срок за участие се удължава до 27 февруари. Aвторските материали трябва да са публикувани или излъчени в периода от 21 март 2011 година до 20 февруари 2012 година. Те трябва да представят теми, свързани с всички области от животa, върху които новите технологии са оказали влияние.

Както в досегашните издания на конкурса, журито ще определи победителите на базата на няколко основни критерия за оценка – информативност, обективност, аналитичност, собствен стил, творчески и нестандартен подход към темата. Конкурсът цели да открие и поощри авторите на публикации и репортажи с особен и независим поглед върху новите технологии и тяхното влияние върху обществото ни.

По традиция награди се връчват в три категории – печатни медии, електронни медии, информационни агенции и нови медии. Новост в M-Tel Media Masters през 2012 година е правото на всеки член на журито също да номинира по един претендент за всяка от конкурсните категории.

Победителите ще бъдат обявени на церемония по връчване на наградите в началото на април.

 реклама