Защита при кражба на мобилен телефон с услугата Globul Garant Plus

Абонатите, които са активирали услугата, ще бъдат обезщетени с нов мобилен телефон
по статията работи: Лиляна Бончева
Защита при кражба на мобилен телефон с услугата Globul Garant Plus
Снимка: Globul

Globul предлага на абонатите си допълнителна защита срещу кражба на мобилен телефон с ново покритие към съществуващата услуга Globul  Garant. С уникалната за българския пазар услуга Globul  Garant Plus се запазват и съществуващите до момента предимства, като спокойствие при злоупотреба с открадната SIM карта.

В случай на кражба на мобилния телефон, абонатите с активирана услуга Globul Garant Plus ще бъдат обезщетени с нов мобилен телефон от търговската мрежа на Globul и Germanos, на стойност до 75% от стойността, на откраднатия апарат, като същата не надвишава 1000 лв.

Освен това, услугата Globul Garant Plus позволява на клиентите на оператора да продължат да ползват мобилните и фиксираните услуги, дори когато нямат възможност да заплащат своите месечни сметки, поради непредвидени обстоятелства като заболяване, злополука или загуба на работа, като гарантира плащането на до 12 месечни такси. Броят гарантирани месечни сметки варира, в зависимост от настъпилото събитие, като максималната обща сума е 1 200 лв.

От услугата Globul Garant Plus могат да се възползват всички настоящи и нови частни абонати на оператора в магазин от търговската мрежа на Globul. Месечната такса е в размер на 2,99 лв. на номер, която се заплаща заедно с месечната сметка за мобилни услуги. Услугата се предлага от Globul на българския пазар в сътрудничеството с Кардиф – България.

Globul e търговската марка, с която Космо България Мобайл ЕАД предлага мобилни телекомуникационни услуги в България. Компанията е 100% собственост на Cosmote, мобилния оператор с най-широко присъствие в Югоизточна Европа. Към края на март 2012 г. Globul има 4,4 милиона потребители, услугите на компанията са достъпни за 99.98% от населението на България и на 99.25% от територията на страната, а UMTS мрежата на компанията покрива 93.38% от населението на страната. В Globul и Germanos в момента работят над 2 300 специалисти. Към края на март 2012 г. абонатите на COSMOTE Group са 20.4 милиона в страните от Югоизточна Европа.

 

 реклама