Започва надпреварата за короната на Европейски УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти 2012  2

Събитието е под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов
по статията работи: Теодора Пенева
Започва надпреварата за  короната на Европейски УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти 2012
Снимка: УниКредит

Броени дни остават до началото на Европейския УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти, който ще се проведе в Pravets Golf Club между 16 и 20 септември. Турнирът събира заедно близо 50 носители на национални титли. Те са класирани чрез елитни състезания в държавите, за които се състезават. Престижната надпревара ще реши кой ще бъде най-добрият клубен професионалист за 2012 г. И тази година събитието се осъществява с подкрепата на УниКредит Булбанк, Мазда-официален превозвач, Гленфидих, Домейн Бояр и Карлсберг.

В момента клубните голф професионалисти, представители на около 30 страни, се подготвят за надпреварата. Тя ще бъде открита официално на 16 септември (неделя). Преди старта на състезанието за професионалисти, любители на голфа ще имат възможност да поиграят със звездите в специално организирания УниКредит ПроАм турнир – единственият турнир, в който любители играят заедно с европейски професионалисти.

Първото издание на Европейския УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти се проведе през 2011 г. Тогава европейската титла грабна португалеца Уго Сантош, но желанието да са на негово място направи участието на звездите на голфа задължително тази година.

Сантош, който е брат на Рикардо (победител в Откритото първенство по голф в Мадейра в Европейския тур миналия май),  победи с плейоф срещу холандеца Скот Бен Колиер и ще се завърне, за да защити титлата, която беше горд да спечели. 

Колиер отново ще бъде там с желанието да се представи по-добре, но задачата му ще се усложни от присъствието на Саймън Едуардс, който се класира чрез Професионалната голф асоциация на Уелс заедно с Лий Рук.

Едуардс не само ще бъде един от най-опитните и борбени професионалисти на игрището, но и ще бъде ръководен от силното желание да спечели трофей номер 1 на Европа. Тази амбиция датира повече от десет години, още от времето когато шампионатът се провеждаше в Певеро, Сардиния.

Макар че играчът на ПГА и бивш шампион на Гленмюр (Glenmuir British Club), беше сериозен противник година след година, той така и не успя да излезе начело, за да претендира за така желаната титла. За него това е една прекрасна възможност да реализира амбицията си и той няма намерение да я пропусне. 

 реклама