Завърши единадесетата стажантска програма на GLOBUL  2

През последните два месеца над 30 студенти имаха възможност да натрупат практически опит и умения за работа в реална бизнес среда чрез стажа си в компанията
по статията работи: Данаил Казаков
Завърши единадесетата стажантска програма на GLOBUL

GLOBUL изпрати участниците в тазгодишната си стажантска програма със специално събитие, по време на което младежите получиха сертификати за участието си и засадиха дръвче като символ на растежа и развитието, чиито основи те успешно положиха.

През последните два месеца над 30 студенти имаха възможност да натрупат практически опит и умения за работа в реална бизнес среда чрез стажа си в компанията. Младежите станаха част от екипите на 17 различни дирекции в GLOBUL, сред които "Бизнес продажби", "Потребителски сегмент", "Създаване на стойност", "Правни отношения и защитена информация", "Регулации", "Обслужване на клиенти", "Човешки ресурси и администрация", "Корпоративна политика", "Снабдяване и логистика", "Изграждане на мрежата", "Експлоатация на мрежата" и др.

"Радвам се, че имах възможност да бъда част от стажантската програма на GLOBUL, защото през тези два месеца научих много за професията, в която искам да се реализирам. Попаднах в чудесен екип, в който хората освен професионалисти, от които да се уча, бяха и приятели, с които прекарвах работния ден с удоволствие." сподели Ренета Славова, стажант в дирекция "Корпоративна политика" на компанията.

Младите таланти преминаха също така през обучение по презентационни умения и през специална въвеждаща програма, за да се запознаят със структурата на компанията, с функциите на отделните й звена и с нейната корпоративна култура, мисия и ценности. Освен това, всеки стажант разработи свой проект под ръководството на персонален наставник, който представи пред останалите участници в програмата.

До момента в стажантската програма на GLOBUL са участвали над 400 студенти от български и чуждестранни университети, като 30% от тях впоследствие са започнали работа в компанията. От старта на програмата през 2004 г., GLOBUL е инвестирал над половин милион лева в развитието на стажантската си програма и подкрепата на младите таланти в България.

GLOBUL e търговската марка, с която Космо България Мобайл ЕАД предлага мобилни телекомуникационни услуги в България. Към края на юни 2014 г. GLOBUL има над 4 милиона активни потребители, услугите на компанията са достъпни за 99,98% от населението на България и на 99,49% от територията на страната, а UMTS мрежата на компанията покрива 96,18% от населението на страната. От 1 август 2013 г. GLOBUL е част от Telenor Group – водеща телекомуникационна компания, която оперира в 13 държави в Европа и Азия и има над 170 милиона абонати.

 реклама