За четвърта година Е.ОН България призовава своите клиенти заедно да се присъединят към "Часът на Земята"

Електроразпределителят ще угаси рекламните светлинни табели на сградите на компанията
по статията работи: Петя Бързилска
За четвърта година Е.ОН България призовава своите клиенти заедно да се присъединят към "Часът на Земята"
Снимка: sxc.hu

Е.ОН България ще се присъедини за пореден път към глобалната инициатива "Часът на Земята”, като угаси рекламните светлинни табели на сградите на компанията, изразявайки по този начин подкрепата си за отговорно и ефективно потребление на електроенергията.

Енергийната ефективност е една от водещите цели на компанията и отговорност на цялото общество. В тази връзка Е.ОН България призовава своите клиенти, партньори и служители да изгасят осветлението за един час на 31 март (събота) в 20:30 часа. В 60-те минути, в които всички съпричастни към опазването на природата ще изключат осветлението в дома си, БГ Радио ще предложи уникални акустични изпълнения на български изпълнители с "Концерт на свещи”. Други интересни предложения за това как да протече Вашия един час, както и полезни съвети за енергийна ефективност в дома и офиса, може да намерите на страницата на Е.ОН България в секция "Кампании” – http:/ /www.eon-bulgaria.com/bulgarian/customers/campaigns/index.htm.

Тази година петото издание на "Часът на Земята” е под мотото "Аз правя, ти действаш" и се стреми да покаже, че всеки от нас е в състояние да промени света, в който живее с малки, но постоянни действия. На 31 март от 20.30 часа милиони хора по целия свят ще се обединят зад най- мащабното природозащитно събитие – "Часът на Земята”. Организатор на събитието е международната природозащитна организация "Световен фонд за дивата природа" (World Wildlife Fund).

Е.ОН България ще продължава да насочва усилията си в посока на по-ефективна оперативна дейност и намаляване на негативното влияние върху околната среда. Участието в "Часът на Земята” е начин компанията да покаже своята загриженост за състоянието на изчерпаемите природни ресурси и желанието си да търси решения за борба с климатичните промени на планетата.

Допълнителна информация: Започнал през 2007 година като кампания, в която жители на Сидни угасят осветлението за един час, през 2011 година "Часът на Земята” се 1/2 превръща в глобално събитие с рекорден брой участници: 135 държави, 5251 града, сред които 47 български или повече от 1,8 млрд. души, които изпращат послание за нуждата от незабавни мерки срещу промените в климата.

 реклама