Жоро Янакиев от "СИГНАЛ" с премиера на самостоятелния си албум "Лека нощ" във Варна

Баскитаристът на група „Сигнал“ е написал 9 песни и ги издава в самостоятелен албум, озаглавен „Лека нощ“
по статията работи: biznews.bg
Жоро Янакиев от "СИГНАЛ" с премиера на самостоятелния си албум "Лека нощ" във Варна

ИнфоВарна (ИВ): Милен Младенов за ИнфоВарна. Добре дошли във Варна.
Въпрос към Жоро Янакиев: Какво е за Вас Варна. Разбираме, че това е премиера на самостоятелния Ви албум "Лека нощ", представен преди година в София? Защо чак сега в морската столица?

Жоро Янакиев (ЖЯ): Първо искам да благодаря на Емо Ялъмов, който ни покани. Той още с излизането на албума преди година имаше желание да го представим и във Варна, но не остана време. И ето ни тук сега.

А иначе за мен Варна е свързана с много спомени. Някъде през 93 или 94, вашият съгражданин Доно Цветков правеше едни рекерски банди и конкурси, а аз с първата ми ученическа група участвах два пъти и така спечелих даже и награда. Та, оттогава някак си Варна ме презарежда.

ИВ: Вашата любима песен от албума? "Лека нощ" или някоя друга ?

ЖЯ: Може би "Безнадеждно влюбен", защото когато създавахме албума, аз не исках да слагам заглавие, но Данчо настоя. Предпочитах да бъде "Безнадеждно влюбен", но в крайна сметка Данчо надделя и стана "Лека нощ".

ИВ: Все пак звучи по позитивно :). Следващ въпрос: Анонсите за събитието тази вечер бяха "Жоро Янакиев от група Сигнал". Това ОК ли е за Вас или искте да се "дръпнете" леко встрани? Всъщност кое е важно за Вас: Участието в "Сигнал", солова кариера или и двете заедно?

ЖЯ: На мен ми стига да съм на сцена. С този солов албум, аз исках да докажа на самия себе си, дали мога да направя нещо различно.

ИВ: Разбрахме, че имате слабост към "Брит мелъди", като стил.

ЖЯ: Да това ми харесва. Беше експеримент и се радвам, че се получи.

ИВ: И сега към господин Караджов, за финал. Да очакваме ли изненади от "Сигнал"?

Данчо Караджов (ДК): На 21 март правиме голям концерт в София. Името на концерта е "Сигнал – абсолютно непознати".

ИВ: Има ли "провокацията" в това?

ДК: Подготвили сме около 35 песни, които са много популярни сред феновете и са създадени през всичките тези 39 години.

Поради различни причини и обстоятелства, голяма част от тези песни не сме ги свирили през това време. А ако сме ги свирили е било спорадчно.

Когато старирахме кампанията за концерта, започнаха да валят СМС-и, обаждания "Включете тази песен, или онази песен". Феновете знаят всички тези песни, но когато дойдат на концерта ЩЕ ГИ ЧУЯТ НА ЖИВО. Говорим за "Каскадьори", "Лунна нощ", "Попътен вятър", "Съжалявам", "Йо-хо-хо" и т.н.

ИВ: От все сърце ви желая здраве и огромен успех с концерта. Не се съмнявам, че феновете ще получат заслужена доза от музика на "СИГНАЛ" и много емоции.
Благодря за отделеното време.

 реклама