Жефко превозва новите коли на Peugeot до България

Скоро ще доставяме и автомобилите на Citroen до базата на техния дилър у нас, казват от компанията
по статията работи: Нели Минчева
Жефко превозва новите коли на Peugeot до България
Снимка: GEFCO

Българският филиал на логистичната група ЖЕФКО сключи първия си самостоятелен договор. Реалните дейности на звеното започнаха с ексклузивен внос и дистрибуция на новите коли на София Франс Ауто, официалният представител на Peugeot за България.

От месец януари автовозите на ЖЕФКО България вече внасят новите коли с марката Peugeot у нас, като ги транспортират директно от фабриките в Италия, Словакия, Турция, Франция и Чехия. В България автомобилите се разпределят и превозват до всички 22 представителства на София Франс Ауто.

"Скоро ще доставяме и автомобилите на Citroen до базата на техния дилър у нас. Вече имаме и договори с Volkswagen и General Motors за част от техните вътрешно-европейски потоци. В преговори сме и с други потенциални клиенти, което ще подсили още повече нашето значение на пазара”, споделя Александър Рачински, изпълнителен директор на логистичната фирма за България. Тези новости са възможни благодарение на търговската регистрация на фирмата у нас през декември 2011 г.

След едногодишни приготовления за търговска дейност, ЖЕФКО България изгради капацитета си за подкрепа на други офиси на групата, както и за клиенти в България. Филиалът е напълно интегриран в европейската транспортна мрежа на ЖЕФКО Груп, което води постоянно до нови товаропотоци, особено от и за Франция и Германия.

Представена в над 150 страни, групата ЖЕФКО се нарежда сред най-големите 10 логистични компании в Европа. Обработените товари надхвърлят 670,000 месечно, а активно използваните транспортни средства са над 4500.

София Франс Ауто, официалният вносител на Peugeot за България, е сред лидерите в продажбата на нови автомобили у нас. Компанията, създадена през 1992 г., продължава амбициозното развитие на мрежата си, в която досега са инвестирани над 30 млн. евро.

Групата GEFCO (ЖЕФКО)

GEFCO определя стандартите в логистиката за промишлени производители. Чрез своите шест основни сфери на дейност – логистика, системата Gefbox, международен и сухопътен транспорт, дистрибуция на автомобили, митническо и акредитивно представителство, GEFCO предлага глобални иновативни решения. Те са разработени както за местна и международна логистика, така и за междуфирмена и вътрешнофирмена логистика, отговаряйки на целия спектър от изисквания на производителите. Представена в над 150 страни, GEFCO се нарежда сред първите 10 европейски компании за логистика, с оборот от 3,4 млрд. евро за 2010 г. След интегрирането с Gruppo Mercurio, групата има 10 363 служители. Чрез своите 400 бизнес локации, GEFCO развива дейност в ключови региони като Централна Азия, Централна и Източна Европа, Близкия Изток, Източна Азия и Южна Америка.

Интернет страница: www.gefco.net

 реклама