ЖЕФКО посреща Електрическата одисея при завръщането й във Франция

Завърши околосветското пътешествие на Антонин Ги и Ксавие Дегон с електромобил
по статията работи: Теодора Пенева
ЖЕФКО посреща Електрическата одисея при завръщането й във Франция
Снимка: inews.bg

Невероятната Електрическа одисея–пътешествието, започнато през февруари от двамата френски инженери, постигна своята цел: обиколи света с електромобил и убедително показа, че това може да е масовия транспорт на бъдещето. Като един от деветимата спонсори, подпомогнали реализирането на проекта, ЖЕФКО обезпечи превозването на електромобила и се ангажира с формалностите по митническото и данъчно представителство.

Мисията изпълена! Антонин Ги и Ксавие Дегон пристигнаха в Страсбург на 24 септември, седем месеца след старта на епичното пътешествие от гр. Алзатиан. Целта им беше да подобрят общественото мнение за електрическите превозни средства и да демонстрират, че това е бъдещото лице на транспорта – с ниски разходи за поддръжка и удобен за ежедневно шофиране.

По  време на първото околосветско пътешествие  с електромобил двамата инженери се сблъскаха с предизвикателството за зареждане на Citroën C-Zéro. За това те трябваше да разчитат единствено на добрината и отзивчивостта на хората в 17-те страни, през които минаха. Само така можеха да имат достъп до стандартна електрическа мрежа. Над 25,000 км екипът преодоляваше успешно предизвикателства, за което допринесе и помощта от ЖЕФКО.

Уникално ноу-хау за невероятен проект

Като  партньор на приключението ЖЕФКО  разработи свое транспортно и логистично ноу-хау. Освен това, включи в действие и доказания си опит в митническото и данъчно представителство. Благодарение на силната си международна мрежа ЖЕФКО координираше операцията и въвлече в нея местните си представителства, които изиграха основната роля за реализирането на Одисеята.

Групата работеше съвместно с NYKLine по предоставянето на морски транспорт за Citroën C-Zéro: първият път през февруари - при прекосяването на Атлантика от Холандия до САЩ; след това за преминаването през Пасифика до Япония и последно през май – за прекосяване на Китайско море.

ЖЕФКО се погрижи за всички формалности по прехвърлянето на колата през митници при различни условия и случаи. Така екипът авантюристи беше спокоен за реализирането на своето пътешествие, защото разчиташе на световно утвърденото ноу-хау на Групата.

"ЖЕФКО, партньор в проекта  ни, имаше основна роля като предостави сигурна, надеждна и висококачествена подкрепа. Да разчитаме на ноу-хау от експерт като ЖЕФКО за нас беше от изключително значение. Можехме да се фокусираме върху приключението като такова, без да се тревожим за административни процедури и подобни задължения по транспортирането на електромобила. Виждайки колата натоварена в контейнер, ние се чувствахме спокойни!”, споделят Антонин и Ксавие.

Предизвикателство за технологиите и за човека, но в съответствие с ценностите на ЖЕФКО

ЖЕФКО се гордее да участва в това приключение и да подкрепя инициатива, която, от една страна, е в съзвучие с корпоративната екополитика, а от друга - подкрепя развитието на транспорта в бъдеще.

Проектът, чиято цел е  да покаже надеждността на този вид  транспорт и да подобри обществената осведоменост по темите за опазване на околната среда, чудесно приляга към цялостната стратегия на ЖЕФКО. ЖЕФКО, като отговорна компания, си е поставила за цел до 2020 г. да поддържа постоянно ниво на екологичния отпечатък дори и при увеличаване на приходите.

 реклама