ЖЕФКО отваря нов филиал в Обединените арабски емирства

Групата ЖЕФКО укрепва влиянието си в региона чрез създаване в Дубай на нов разпределителен център за търговия с бързо развиващите се икономики, Европа и САЩ
по статията работи: Петя Бързилска
ЖЕФКО отваря нов филиал в Обединените арабски емирства
Снимка: sxc.hu

ЖЕФКО регистрира в безмитната зона на Дубай "Джебел Али” своя нов филиал - ЖЕФКО Близък Изток.

Представителството се управлява от Стефано Полоти, чиято цел е да изгради силен регионален бизнес както в морската и въздушна логистика, така и в логистиката на автомобили.

Район с впечатляващ ръст на логистичните дейности. Благодарение на централното си разположение и развита логистична инфраструктура, Дубай е идеалното  място за развиване на морски, въздушен и наземен транспорт от/до Близкия Изток. Там се намира най-голямото пристанище, създадено от хора, там е високо развито обслужването на въздушни товари към повече от 120 дестинации, там има шосейна връзка към всички страни в района (Турция, Саудитска Арабия, Ирак, Иран, Оман, Катар и Кувейт). През 2011 г. само в автомобилния сектор има ръст 20%, а в секторите на горивата, индустриалните и бързооборотни стоки оживлението също продължава. "Дубай е един от пазарите в района, които са с най-голям ръст в логистичните дейности. Всяка логистична група трябва да има база в Дубай!”, потвърждава Стефано Полоти.

Широки възможности за развитие и ползотворно взаимодействие чрез установените търговски маршрути

Забележителният икономически растеж на района предоставя благоприятна перспектива  за филиал на ЖЕФКО в Дубай. Автомобилният  сектор, например, се развива стремглаво, въпреки, че все още няма оператори, специализирани в логистиката на автомобили, които да предложат най-доброто решение по доставката на нови автомобили от дубайското пристанище до крайното им предназначение в Ирак или друга страна от Съвета за сътрудничество в Персийския залив или ОАЕ. Също така, очевидна е липсата в района на оператор, който да предоставя висококачествени логистични услуги, комбиниращи морски и наземни решения, за да се поддържат потоците по вноса (84%) и износа (16%).

Филиалът ЖЕФКО Близък Изток е идеално позициониран да разпространява в района признатия опит на Групата в мултимодални решения"от-до” и в логистиката на автомобили. Съществуващите активни маршрути до Турция, Иран и Ирак също могат да се ползват, за да се предложи оптимизирано време за доставки и за намаляване на разходите по транспорт, обработка и складиране.

В допълнение на описаното, за да разтовари  клиентите си от нелеката задача по митнически процедури, ЖЕФКО предоставя персонализирани услуги по митническо и данъчно представителство.

"Пазарът в Близкия Изток е невероятно динамичен и растежът му изпреварва много ръста на западните пазари. Имаме възможност да предложим нашия логистичен опит и да работим "на едно гише” за широкообхватната дейност на клиенти в сектори като автомобилостроене, промишленост, технологии, търговия на дребно, енергетика и космонавтика. Очакваме нашите дейности да се разширяват много бързо,” споделя Стефано Полоти.

Постоянни инвестиции в района

Офисът в Дубай е открит в края на 2012 г. и през 2013 г. ще работи с пълен капацитет. Той затвърждава присъствието на ЖЕФКО в района, започнало през 2011 г. с откриване на търговските представителства в Иран и Ирак, формирани да подкрепят търговията с Китай, Индия и Европа. Стремителният ръст на дейността позволява новият клон на Групата да управлява ефективно дейността си и да развива бизнеса.

ЖЕФКО Близък Изток се представлява от Стефано Полоти, който е изградил цялата си кариера в логистичния  бранш. Натрупва опит в ОАЕ от 2008 г., когато е прехвърлен в Дубай и оглавява различни логистични дейности за Близкия Изток.

Като положително последствие  от откриването на офиса в Дубай, ЖЕФКО разглежда възможността да разкрие допълнителни клонове в  Саудитска Арабия и Оман, както  и да установи партньорски взаимоотношения в Катар.

 реклама