ЖЕФКО вече транспортира Havaianas - модните бразилски джапанки

Производителят Алпаргатас възложи на ЖЕФКО презокеанските превози до Европа и Близкия Изток
по статията работи: Лиляна Бончева
ЖЕФКО вече транспортира Havaianas - модните бразилски джапанки
Снимка: PR Point

ЖЕФКО разработи специално логистично решение за Алпаргатас (Alpargatas), бразилската компания, която произвежда джапанки от нашумялата марка Havaianas.

Алпаргатас възложи на ЖЕФКО презокеанските превози до Европа и Близкия Изток. ЖЕФКО ще има отговорността и за всички митнически формалности.

Специфично решение в подкрепа на международната експанзия на  Алпаргатас

Партньори от април 2011 г., Алпаргатас и ЖЕФКО направиха съвместен анализ за намиране на най-подходящото митническо решение за клиента, следвайки стратегията му да премести складовата си база за региона край Марсилия, Франция.

Прочутите джапанки (наричани chinelos на португалски език) се произвеждат в Кампина Гранде, между Натал и Ресифи, след което се транспортират от ЖЕФКО Бразилия.

От август 2011 г. ЖЕФКО Бразилия извършва всички морски превози на Havaianas от Бразилия основно до Марсилия, както и до други пристанища в Европа и Близкия Изток. Подразделенията на ЖЕФКО отговарят и за митническата обработка на входа на европейските пристанища.

Уникален опит, който прави бизнеса още по-конкурентоспособен

ЖЕФКО, в тясно сътрудничество с Алпаргатас, още от етапа на проектиране разработи техническо решение, съобразено със специфичните потребности, произтичащи от митническите формалности в този случай. Екатерини Краниоти, мениджър Индустриални пазарни направления, пояснява: "Още преди първия превоз през август, екипите на ЖЕФКО в Бразилия и Франция обединиха усилията си и проектираха на най-доброто решение за предоставяне на цялостна услуга за клиента”.

"В допълнение към организирането на морските превози, което е всепризната сфера на специализация на ЖЕФКО, се предоставят и други предимства на обслужването.  В случая с Алпаргатас, инженеринговото решение за улесняване на митническата обработка и акредитивното представителство е проявата на специфична компетентност и добавена стойност. ЖЕФКО изцяло отменя  клиента си при всички формалности, което позволява Алпаргатас да се концентрира върху основния си бизнес. Това е начинът, по който ЖЕФКО създава добавена стойност за своите клиенти”, споделя Екатерини.

Признат опит

Специализирана в междуконтиненталните товарни потоци, ЖЕФКО подпомага бизнеса в международното разрастване, грижи се за административните формалности и комплексните юридически изисквания, които често се променят и варират в различните страни.

Сертифицирана за митнически агент от 1970 г., ЖЕФКО винаги отчита изискванията на клиентите си при спазването на митническите процедури, операциите с ДДС и Интрастат-декларациите (за търговски операции в ЕС). Фирмата предоставя като услуга и постоянна актуализация на специфичните за всеки клиент нормативни разпоредби.

ЖЕФКО, която има статут на упълномощен икономически оператор (Authorised Economic Operator, AEO), непрестанно демонстрира способността си да предоставя висококачествени и надеждни митнически и данъчни услуги за всички свои международни клиенти.


Групата GEFCO (ЖЕФКО)

GEFCO определя стандартите в логистиката за промишлени производители. Чрез своите шест основни сфери на дейност – логистика, системата Gefbox, международен и сухопътен транспорт, дистрибуция на автомобили, митническо и акредитивно представителство, GEFCO предлага глобални иновативни решения. Те са разработени както за местна и международна логистика, така и за междуфирмена и вътрешнофирмена логистика, отговаряйки на целия спектър от изисквания на производителите. Представена в над 150 страни, GEFCO се нарежда сред първите 10 европейски компании за логистика, с оборот от 3,7 млрд. евро за 2011 г. След интегрирането с Gruppo Mercurio, групата има 10,300 служители. Чрез своите 400 бизнес локации, GEFCO развива дейност в ключови региони като Централна Азия, Централна и Източна Европа, Близкия Изток, Източна Азия и Южна Америка. Интернет страница: www.gefco.net

 реклама