Енергийните системи за съхранение с литиево-йонна батерия на Toshiba увеличават практичността на възобновяемата енергия

Енергийните системи за съхранение на Toshiba, базирани на батерии, предлагат на тези острови отлично решение за ефикасен и ефективен контрол на потока на електроенергия
по статията работи: Данаил Казаков
Енергийните системи за съхранение с литиево-йонна батерия на Toshiba увеличават практичността на възобновяемата енергия

Toshiba Corporation (Tokyo: 6502) обяви днес, че започва да осигурява енергийни системи за съхранение на базата на батерии, интегриращи SCiB™, иновативна литиево-йонна вторична батерия за компанията Kyushu Electric Power Co., Inc., за демонстрационен проект за разширяване използването на възобновяеми енергийни ресурси на отдалечени острови. Системите са инсталирани на електрически подстанции на островите Танегашима и Амамиошима в префектура Кагошима и ще бъдат използвани за демонстриране на интеграцията и оптималния контрол на енергийните системи за съхранение на базата на батерии. Те са разработени с цел регулиране на честотата на тока и поддържане на постоянно електричество за отдалечени области, които все повече започват да се ориентират към използването на възобновяеми енергийни източници.

Когато големите възобновяеми енергийни ресурси като вятър и фотоволтаици се включат в захранващите мрежи на отдалечени острови, потокът на електричество става проблемен поради импулсните токове от възобновяемите източници. Енергийните системи за съхранение на Toshiba, базирани на батерии, предлагат на тези острови отлично решение за ефикасен и ефективен контрол на потока на електроенергия.

Максималната производителност и капацитет на системите на Toshiba осигурява 3000kW и 1 161kW за остров Танегашима и 2000kW и 774kW за Амамиошима. И двете системи интегрират SCiB™ – вторичните литиево-йонни батерии на Toshiba, които се отличават с дългия си живот и отлична производителност: поддържат над 10 000 цикъла на зареждане, бърз заряд и разреждане, високи нива на надеждност и експлоатационна сигурност.

Нарастващата в глобален мащаб нужда от възобновяема енергия е проблем, който касае все повече хора навсякъде по света. Решението на Toshiba позволява устойчиво използване на висококачествена възобновяема електроенергия с визия за разширяване на бизнеса с енергийни системи за съхранение на базата на батерии на глобалния пазар.

За Toshiba

Toshiba е водещ световен производител на технологии от различно естество, доставчик на решения и търговец на усъвършенствани електронни устройства и електрически продукти и системи.

Toshiba Group внася иновация и въображение в широк кръг бизнес направления: дигитални продукти, включително LCD телевизори, ноутбук компютри, ритейл решения и многофункционални печатащи устройства; електронни устройства, включително полупроводници, продукти за съхранение и материали; индустриални системи и системи от обществената инфраструктура, включително системи за производство на енергия, интелигентни обществени решения, медицински системи, ескалатори и асансьори, както и домакински електроуреди.

Toshiba е основана през 1875 г. и днес обединява глобална мрежа от над 590 консолидирани компании с 206 000 служители по цял свят с годишни продажби от над 5,8 трилиона японски йени (61 милиарда щатски долара). За повече информация посетете уебсайта на Toshiba: www.toshiba.co.jp/index.htm.

Toshiba Europe GmbH с централен офис в Нойс, Германия е изцяло подразделение на Toshiba Corporation, Токио.

 реклама