Еxperian с награда за инвестициите си в България  3

Компанията инвестира у нас близо 21 милиона лева в рамките на 5 години
по статията работи: Данаил Казаков
Еxperian с награда за инвестициите си в България

Еxperian, глобален лидер в предоставянето на информация, аналитични решения и маркетинг услуги на финансови организации и потребители, обяви, че компанията е наградена от Министерството на икономиката и енергетиката на България със Сертификат за инвестиция клас А за инвестиционния проект "Оптимизиране и развитие на бизнес процеси и високотехнологични решения".

На официална церемония в Министерството на икономиката и енергетиката днес Заместник-министър на икономиката и енергетиката Анна Янева връчи на Мая Миланова, Оперативен мениджър на Еxperian България, Инвеститорски сертификат - клас А. Той е отличие за инвестиционния проект на Еxperian България "Оптимизиране и развитие на бизнес процеси и високотехнологични решения». Съгласно този проект компанията, в рамките на 5-годишен период (2013-2018 г), разкрива 150 нови работни места и инвестира близо 21 милиона лева (20 981 000 лв). В тази сума се включват разходи за възнаграждения, техническо оборудване и наем на помещения за допълнително наетите 150 служители. Плановете за разширение на част от екипите на компанията бяха обявени през септември 2013 и 40% от тези 150 служители са вече наети.

"Наградата е признание и последващ резултат от реализацията на плановете ни за инвестиране и разширяване в България - коментира Мая Миланова, Оперативен мениджър, Еxperian България -"За изминалата година увеличихме с близо 50% локалния екип в различни сфери - QA, developers, аналитици, мениджъри проекти и продължаваме да увеличаваме броя на служителите си

Плановете ни за тази година включват разширение на дейността тук и утвърждаване на българския офис като ключов център за компанията, активно привличане на добри специалисти и работа по едни от най-популярните продукти на Еxperian в световен мащаб.»

Новината идва след отличието на Еxperian България в престижната класация на Българската агенция за инвестиции (БАИ) «Инвеститор на годината», маркираща най-значимите инвестиции през изминалата година в България.

Еxperian България бе наградена за направените инвестиции през 2013 в ИТ сектора у нас и получи плакет, връчен от Георги Тодоров, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията на официална церемония «Инвеститор на годината 2013» в хотел Шератон на 5 февруари.

Повече за Еxperian:

Еxperian е глобален лидер в предоставянето на информация, аналитични решения и инструменти на организации и потребители в цял свят. Компанията подпомага бизнеса в по-доброто управление на кредитния риск, точното таргетиране на маркетинговите предложения, минимизиране на риска от потенциални финансови измами и ефективно автоматизиране на процеса по вземане на решения. Еxperian е в полза и на индивидуалните потребители при проверка на тяхното кредитно досие и рейтинг, както и при защитата срещу евентуална кражба на идентичност.

Experian е публично дружество, чиито акции се търгуват на Лондонската фондова борса (EXPN) и е неизменна част от индекса FTSE 100. Приходите на компанията за финансовата година, приключила на 31 март 2013 г. са в размер на 4.7 млрд. долара. Experian е базирана в Дъблин – Ирландия като разполага с оперативни централи в Нотингам (Великобритания), Калифорния (САЩ) и Сао Пауло (Бразилия). Компанията има офиси в над 40 страни и повече от 17 000 служители.

 реклама