ЕasyJet и УНИЦЕФ партньори в спасяване живота на децата

Инициативата "Промяна за добро" позволява на всички пасажери да помогнат за спасяването на детски живот
по статията работи: Теодора Пенева
ЕasyJet и УНИЦЕФ партньори в спасяване живота на децата
Снимка: easyJet

easyJet, въздушно-транспортна мрежа №1 в Европа, обединява усилия със световната организация на децата УНИЦЕФ в реализацията на ново партньорство в подкрепа живота на децата по света. Инициативата позволява на всички пасажери, отиващи на почивка, туристи, и бизнес пътници, да помогнат за спасяването на детски живот всеки път, когато пътуват с easyJet през този летен сезон.

"Излитайки" в понеделник (2 юли 2012 г.) в цялата пан-европейска мрежа на easyJet от 600 маршрута в 30 страни, под мотото "Промяна за добро” партньорството ще насърчава всички пътници на easyJet, пътуващи през лятото, да подкрепят животоспасяващата работа на УНИЦЕФ. Те могат да направят нещо различно за децата, чрез даряване на парични средства в специални чанти, по време на всички над 1200 излитащи полета на авиокомпанията всеки ден.

Дарените средства ще подпомогнат финансово работата на УНИЦЕФ в спасяване детския живот по света. Всеки ден 4000 деца умират от смъртоносни, но лесно предотвратими заболявания като морбили, полиомиелит или малария.

  • Само 1 английска лира може да подпомогне осигуряването на ваксини, необходими за защита на едно дете от шест смъртоносни болести
  • 4 дарени английски лири по време на инициативата "Промяна за добро” могат да подпомогнат закупуването на специални мрежи против комари, които да защитят едно дете и неговото семейство от малария за период от 5 години

Изпълнителният директор на easyJet Каролин Маккол заявява: "Ние сме наистина горди да подкрепяме УНИЦЕФ – една от най-познатите и уважавани организации на децата. Сигурни сме, че милиони от нашите пасажери ще застанат зад инициативата, която цели да събере достатъчно средства, с които да се помогне на УНИЦЕФ в мисията й да спасява живота на хиляди деца по света". "Всички в easyJet – от мен самата до нашия екипаж, пилотите и инженерите – твърдо подкрепяме партньорството и искаме да благодарим предварително на нашите пътници за тяхната подкрепа - само една английска лира може да помогне за осигуряването на ваксини, необходими за защитата на едно дете от шест смъртоносни болести" – добавя г-жа Маккол.

Лейла Пакала, директор на отдела за набиране на средства чрез дарения и партньорства към УНИЦЕФ, коментира: "Развълнувани сме да работим с easyJet, защото така ще можем заедно да спасим живота на много от най-уязвимите деца по света. Чрез щедростта и подкрепата на пътниците на easyJet, УНИЦЕФ ще бъде в състояние да достигне хиляди деца с прости животоспасяващи интервенции, които ще им помогнат да оцелеят и да растат добре".

"Промяна за добро" ще стартира на борда на всички самолети на easyJet по време на пиковия летен и зимен сезон. Благотворителната инициатива е част от глобалната програма на УНИЦЕФ, която до момента е събрала 53 милиона английски лири за най- уязвимите деца в партньорство с водещи авиокомпании по света.

 реклама